Σάββατο 14 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μέτωπο παιδείας στη Θεσσαλονίκη

Μαθητικές κινητοποιήσεις και στις άλλες μεγάλες πόλεις της Β. Ελλάδας

Η μεγάλη διήμερη, προειδοποιητική κινητοποίηση των μαθητών της Θεσσαλονίκης έληξε με σύσκεψη φορέων στους χώρους των σχολείων του 2ου ΓΕΛ Συκεών, 1ου ΤΕΛ Εύοσμου και του 3ου ΓΕΛ Καλαμαριάς. Μαθητές, καθηγητές, γονείς και εκπρόσωποι συνδικάτων κατέληξαν ομόφωνα στην απόφαση της συγκρότησης ενιαίου πανεκπαιδευτικού μετώπου, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, που ισοπεδώνει τη δημόσια δωρεάν παιδεία και διώχνει τους μαθητές από την εκπαίδευση.

Αργά χτες το βράδυ οι μαθητές των 19 σχολείων που συμμετείχαν στην πανελλαδική κινητοποίηση παρέδωσαν τα σχολεία σε άριστη κατάσταση, αποδεικνύοντας στους καλοθελητές που θέλησαν την επέμβαση της αστυνομίας ("για την αποτροπή λεηλασίας των σχολείων" όπως δήλωναν), ότι οι μαθητές ξέρουν να προστατεύουν το σχολείο από τους εξωσχολικούς που και αυτή τη φορά προσπάθησαν να πλήξουν το μαθητικό κίνημα με καταστροφές στις αίθουσες διδασκαλίας, αλλά και στους χώρους των κτιρίων, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Το Συντονιστικό των μαθητών, που δημιουργήθηκε αμέσως μετά τη μεγαλειώδη πορεία της Πέμπτης, συμμετέχει στη σημερινή πανελλαδική συνάντηση των Συντονιστικών και αποφάσισε τη συνέχιση του αγώνα με αποκλεισμούς δρόμων, συναυλίες και παραστάσεις σε Δήμους δίνοντας το μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού στο συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών στις 25 Φλεβάρη.

Στην Κομοτηνή

Το αγωνιστικό "παρών" στην πορεία που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή έδωσαν και οι μαθητές των τεσσάρων Λυκείων της πόλης, τα οποία απείχαν από τα μαθήματα στα πλαίσια της διήμερης παμμαθητικής κινητοποίησης.

Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν από νωρίς, χτες το πρωί, στο Πολυκλαδικό Λύκειο και στη συνέχεια διαδήλωσαν στους δρόμους της πόλης κατευθυνόμενοι προς τη νομαρχία όπου και απέδωσαν το ψήφισμά τους.

Στην Αλεξανδρούπολη

Με επιτυχία ολοκλήρωσαν τις κινητοποιήσεις τους και οι μαθητές στην Αλεξανδρούπολη, οι οποίοι χτες είχαν προσθέσει στις δυνάμεις τους ακόμη δύο Λύκεια της πόλης το Γενικό και το Κλασικό. Στη σύσκεψη που έγινε στο Πολυκλαδικό οι μαθητές συναντήθηκαν με τη Συντονιστική Επιτροπή φορέων, στην οποία συμμετέχουν η Ενωση Γονέων Αλεξανδρούπολης, ο Σύλλογος Αδιορίστων και η ΕΛΜΕ της πόλης, οι οποίοι όρισαν νέα σύσκεψη για την Τρίτη 17 Φλεβάρη, προκειμένου να καθορίσουν τη δράση τους, ενόψει του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στις 25 του μήνα.

Στην Καβάλα

Στην κινητοποίηση των σχολείων της Καβάλας προσχώρησαν χτες και οι μαθητές του Πολυκλαδικού Λυκείου, οι οποίοι κατά την πρώτη ώρα των μαθημάτων πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία έξω από το κτίριο και αμέσως μετά το κατέλαβαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ