Σάββατο 14 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αγωνιστικός παλμός σε όλη τη χώρα

Φουντώνει ο αγώνας των αγροτών σε ολόκληρη τη χώρα. Καθημερινά όλο και περισσότερες περιοχές μπαίνουν στο χορό των κινητοποιήσεων.

Χανιά

Σε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρούν οι αγρότες του Νομού Χανίων.Μετά από απόφαση της Παγχανιώτικης Συντονιστικής Επιτροπής οι αγρότες του νομού θα συγκεντρωθούν την Πέμπτη 19 Φλεβάρη στην πλατεία της Αγοράς στις 10 π.μ. και από εκεί θα κατευθυνθούν στο λιμάνι της Σούδας, το οποίο και θα αποκλείσουν για 24 ώρες. Μέχρι τότε κλιμάκιο της ΣΕΑ θα περιοδεύει στα χωριά καλώντας τον κόσμο να πάρει μαζικά μέρος στην κινητοποίηση.

Ηράκλειο

Για κινητοποιήσεις προσανατολίζονται και οι αγρότες του Ηρακλείου. Για αυτό το λόγο, την ερχόμενη Δευτέρα θα συνεδριάσει η Πανηρακλειώτικη Συντονιστική Επιτροπή,για να εκτιμήσει την κατάσταση και να προχωρήσει στην οργάνωση δυναμικών κινητοποιήσεων. Να σημειωθεί ότι η Επιτροπή συνεδρίασε το περασμένο Σάββατο στις Αρχάνες και διευρύνθηκε με εκπροσώπους και άλλων αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών.

Λασίθι

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας διοργανώνουν τη Δευτέρα οι Αγροτικοί Σύλλογοι και οι Ενώσεις του Νομού Λασιθίου. Οι αγρότες του νομού με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα θα αποκλείσουν τη Νομαρχία στον Αγιο Νικόλαο στις 10.30 π.μ. Η "Αγροτική Ενότητα Λασιθίου" καλεί όλους τους αγρότες να συμμετάσχουν δυναμικά στο συλλαλητήριο.

Λέσβος

Τη σκυτάλη του αγώνα θα πάρει την ερχόμενη βδομάδα και η Λέσβος. Οι αγρότες του νησιού ετοιμάζονται για το συλλαλητήριο την ερχόμενη Τετάρτη μετά από απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα του νησιού. Τη Δευτέρα 16 Φλεβάρη η ΣΕΑ θα συνεδριάσει στις 5.30 μ.μ., με τους προέδρους των συνεταιρισμών και των αγροτικών συλλόγων, για την καλύτερη οργάνωση του συλλαλητηρίου. Η διοίκηση της Ενωσης Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Μυτιλήνης σε συνεδρίασή της αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης παλλεσβιακής πανοικοδομικής απεργίας τη μέρα του συλλαλητηρίου, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους αγωνιζόμενους ελαιοπαραγωγούς του νησιού. Παράλληλα καλεί όλους τους οικοδόμους του νησιού να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία και στη συγκέντρωση των αγροτών.

Γιάννενα

Την ερχόμενη βδομάδα θα ξεκινήσουν κινητοποιήσεις και οι αγρότες του Νομού Ιωαννίνων. Γι' αυτό το σκοπό σήμερα στις 7 μ.μ. η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα του νομού θα συνεδριάσει στο χωριό Ελεούσα, για να ορίσουν την ακριβή ημερομηνία των κινητοποιήσεων, καθώς και την καλύτερη οργάνωσή τους.

Πρέβεζα

Για δυναμικές κινητοποιήσεις ετοιμάζονται και οι αγρότες της Πρέβεζας. Ο συντονισμός των κινητοποιήσεων θα είναι το θέμα της σημερινής σύσκεψης της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα του νομού με τους αγροτικούς συλλόγους και τους συνεταιρισμούς της περιοχής. Η σύσκεψη θα γίνει στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Κέρκυρα

Παγκερκυραϊκό αγροτικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί, μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νησιού, στις 23 του Φλεβάρη. Για το σκοπό αυτό έχουν δημιουργηθεί Επιτροπές στήριξης του συλλαλητηρίου, μία στην κεντρική Κέρκυρα και δύο στη νότια, οι οποίες πραγματοποιούν περιοδείες με το ΔΣ της ΟΑΣ στα χωριά, καλώντας τον κόσμο να συμμετάσχει δυναμικά στην κινητοποίηση.

Ζάκυνθος

Στη Ζάκυνθο η ΣΕ διοργανώνει πανζακυνθινό συλλαλητήριο την Παρασκευή 20 Φλεβάρη με τη συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου, των καθηγητών και μαθητών καθώς και του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Ζακύνθου. Στην κατεύθυνση αυτή πραγματοποιεί σύσκεψη όλων των φορέων του νησιού την Τρίτη 17 Φλεβάρη στις 8 μ.μ. στα γραφεία της Ενωσης Αγροτικών Συλλόγων Ζακύνθου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ