Σάββατο 14 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ
Πάνω από 40% οι ασφαλιστικές εισφορές

Η ΣΑΚΔΑ ζητάει τη μείωση των εισφορών, ιδιαίτερα για τους νέους δικηγόρους

Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών πάνω από 40% καλούνται να πληρώσουν φέτος οι δικηγόροι, όπως καθορίστηκε από το ΔΣ του Ταμείου Πρόνοιας Δικηγόρων Αθήνας (ΤΠΔΑ). Ιδιαίτερα, υπέρογκη είναι η αύξηση για τους νέους δικηγόρους με δικηγορία μέχρι πέντε χρόνια, οι οποίοι από 118.400 δραχμές που κατέβαλαν την περσινή χρονιά, φέτος καλούνται να πληρώσουν 168.000 δραχμές (αύξηση 41,5%).

Το θέμα της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών έθεσε ο επικεφαλής της "Συνδικαλιστικής Αγωνιστικής Κίνησης Δικηγόρων Αθήνας" (ΣΑΚΔΑ) Β. Δημόπουλος στο ΔΣΑ, προτείνοντας συγκεκριμένα μέτρα για τη μείωσή τους, χωρίς ωστόσο το ΔΣ του Συλλόγου να πάρει κανένα μέτρο για να μην περάσει η μεγάλη αυτή αύξηση.

Σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή της ΣΑΚΔΑ επισημαίνει ότι το ΔΣ του Ταμείου Πρόνοιας Δικηγόρων Αθήνας φέρει βαρύτατες ευθύνες γιατί καθόρισε για τους νέους δικηγόρους υπέρογκες αυξήσεις, κατά προφανή παρερμηνεία των σχετικών νομικών διατάξεων, παρόλο που προβλέπονται μειωμένες εισφορές για τους νέους δικηγόρους.

Τέλος, η ΣΑΚΔΑ καλεί τους δικηγόρους - και κυρίως τους νέους - να αντιδράσουν και να απαιτήσουν τη μείωση των αυξήσεων των ασφαλιστικών εισφορών τουλάχιστον στο μισό των προβλεπόμενων στο νόμο αυξήσεων. Για τους νέους δικηγόρους, αναφέρει η ΣΑΚΔΑ, οι εισφορές στο ΤΠΔΑ να καθοριστούν στο μειωμένο ποσό που προβλέπει η σχετική νομοθεσία και όχι όπως τις καθόρισε το Ταμείο Πρόνοιας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ