- Με κλιμάκωση του αγώνα τους απάντησαν οι αγρότες της Θεσσαλίας στην άρνηση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου. Από χτες το βράδυ χιλιάδες τρακτέρ έχουν... - 1998-02-14 00:00:00.0"/> - Με κλιμάκωση του αγώνα τους απάντησαν οι αγρότες της Θεσσαλίας στην άρνηση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου. Από χτες το βράδυ χιλιάδες τρακτέρ έχουν... - 1998-02-14 00:00:00.0" /> Η απάντηση στα Τέμπη | ΡΕΠΟΡΤΑΖ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 14 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η απάντηση στα Τέμπη
  • Κλιμακώνοντας τον αγώνα τους απάντησαν στην άτεγκτη στάση της κυβέρνησης οι Θεσσαλοί αγρότες
  • Χιλιάδες τρακτέρ από τα μπλόκα της "Βιοκαρπέτ", της οδού Βόλου και του Συκουρίου "στρατοπέδευσαν" στα Τέμπη

Με κλιμάκωση του αγώνα τους απάντησαν οι αγρότες της Θεσσαλίας στην άρνηση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου. Από χτες το βράδυ χιλιάδες τρακτέρ έχουν "στρατοπεδεύσει" στα διόδια των Τεμπών.

Ξεκίνησαν στη 1.45 μετά το μεσημέρι από τα μπλόκα της "Βιοκαρπέτ", της οδού Βόλου και του Συκουρίου και μετά από μία συγκλονιστική πορεία με επικεφαλής τα μέλη της ΠΑΣΕ, μήκους 25 χιλιομέτρων περίπου, τα πρώτα τρακτέρ έφτασαν στα Τέμπη στις 4.15 το απόγευμα και τα τελευταία δύο περίπου ώρες αργότερα.

Πριν ξεκινήσουν τα τρακτέρ είχαν προηγηθεί μαζικές συνελεύσεις αγροτών στα μπλόκα, όπου έγινε ενημέρωση από τα μέλη της ΠΑΣΕ για τα αρνητικά αποτελέσματα της συνάντησης με το κυβερνητικό κλιμάκιο, και οι "φρουροί" αποφάσισαν την κλιμάκωση της πάλης με πορεία και μεγάλο μπλόκο στα Τέμπη.

Η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα συνεδρίασε και κάνοντας πράξη την απόφαση των μπλόκων, έδωσε το σύνθημα για πορεία προς τα Τέμπη. Στο μεταξύ οι αγρότες στα μπλόκα του Βελεστίνου και του Αλμυρού έκλεισαν για μία ώρα την Εθνική οδό, από τις 4 - 5 το απόγευμα, και σήμερα συντονίζονται με τους συναδέλφους τους που βρίσκονται στα Τέμπη.

Η χτεσινή άμεση και δυναμική απάντηση της αγωνιζόμενης αγροτιάς της Θεσσαλίας στην αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης, δείχνει την αποφασιστικότητά της να συνεχίσει τον αγώνα μέχρι τη δικαίωσή της.

Το γεγονός ότι οι αγρότες έχοντας εμπιστοσύνη στην ΠΑΣΕ με χιλιάδες τρακτέρ - μαζικά και πειθαρχημένα - έφτασαν στα Τέμπη, αναδεικνύει τις αυταπάτες που έχουν όσοι από την κυβέρνηση, αλλά και από τα άλλα κόμματα, πίστευαν και ήλπιζαν πώς ο αγώνας θα εκφυλιστεί και κάποιοι θα λιποψυχούσαν στο δρόμο.

Τώρα η κυβέρνηση καλείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα του αγροτικού ξεσηκωμού που συγκλονίζει όχι μόνο τη Θεσσαλία αλλά ολόκληρη τη χώρα. Αν δεν το κάνει, θα βρεθεί μπροστά στην ογκούμενη αντίδραση ολόκληρου του αγροτικού κόσμου. Η έκταση και η ένταση του αγροτικού ξεσηκωμού αποδεικνύει ότι το σύνολο του αγροτικού κόσμου της χώρας αντιτίθεται και αντιπαλεύει την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Οι αγρότες δίνουν τη μάχη για τη λύση των πολλών και οξυμένων προβλημάτων τους. Γνωρίζουν, βέβαια, ότι ο αγώνας για την ανατροπή αυτής της αντιαγροτικής πολιτικής θα είναι μακρόχρονος. Αλλά είναι αποφασισμένοι να τον τραβήξουν. Μαζί τους έχουν τους άλλους εργαζόμενους, ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Αύριο Κυριακή θα επισκεφτούν το μπλόκο των Τεμπών χιλιάδες εργαζόμενοι, μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές από τη Θεσσαλία, την Αθήνα και όλη τη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ