Σάββατο 14 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Ολυμπιακό" τσιμέντο στο Μαρούσι!

"Ολυμπιακό" τσιμέντο πρόκειται να πέσει στο κτήμα Καρέλλα στο Μαρούσι, έκτασης 136 στρεμμάτων! Αυτή είναι η πρόθεση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, αφού στην τελευταία συνεδρίασή τουαποφασίστηκε η απαλλοτρίωση του κτήματος, με σκοπό τη δημιουργία στο χώρο εκθετηρίων για όλες τις πόλεις που έχουν διοργανώσει Ολυμπιακούς Αγώνες, ενόψει της Ολυμπιάδας στην Αθήνα το 2004...

"Το Μαρούσι ζει και βλέπει στο 2004". Μ' αυτή τη δήλωση ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Παν. Τζανίκος,προανήγγειλε ουσιαστικά και την τύχη της πόλης του ενόψει της Ολυμπιάδας. Και η αρχή γίνεται με την τσιμεντοποίηση του κτήματος Καρέλλα για να χτιστούν ολυμπιακά εκθετήρια. Επισημαίνεται ακόμα ότι ίσως να μην είναι τυχαίο πως η συγκεκριμένη πρόταση έγινε από τη δημοτική αρχή, μετά την εμπλοκή που παρουσιάστηκε στην υπόθεση της ενοικίασης απ' το δήμο των κτιρίων που υπάρχουν στο δάσος Συγγρού.

Ο Χρ. Μέντζος,επικεφαλής της "Δημοτικής Ενότητας", τόνισε στο "Ρ": "Ψηφίσαμε κατ' αρχήν την απαλλοτρίωση γιατί το κτήμα είναι υποθηκευμένο και κινδυνεύει άμεσα να αγοραστεί από ιδιώτες. Διαφωνούμε όμως και με το σκεπτικό "αξιοποίησής" του και με την πολιτική όπως αυτή προσδιορίστηκε από τον δήμαρχο ότι το Μαρούσι ζει και βλέπει το 2004. Η διοίκηση του δήμου, συνέχισε, έχει κάνει φανερό ότι θέλει να μπει δυναμικά στο χοντρό παιχνίδι που παίζεται απ' τα μεγάλα συμφέροντα με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες, εξυπηρετώντας τα μεγάλα συμφέροντα αλλά και στηριζόμενη από αυτά".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ