• Η επιχείρηση κατεδάφισης σταμάτησε με παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ στο νομό, Απ. Τασούλα
  • - Μπουλντόζες έστειλε η κυβέρνηση σε διατηρητέο χώρο στο κέντρο των Ιωαννίνων. Εχοντας φροντίσει προηγούμενα για το ξεπούλημα του χώρου σε ιδιώτη επιχειρηματία της πόλης, άναψε - με τις ενέργειές της -... - 1998-02-14 00:00:00.0"/>
  • Η επιχείρηση κατεδάφισης σταμάτησε με παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ στο νομό, Απ. Τασούλα
  • - Μπουλντόζες έστειλε η κυβέρνηση σε διατηρητέο χώρο στο κέντρο των Ιωαννίνων. Εχοντας φροντίσει προηγούμενα για το ξεπούλημα του χώρου σε ιδιώτη επιχειρηματία της πόλης, άναψε - με τις ενέργειές της -... - 1998-02-14 00:00:00.0" /> Μπουλντόζα κατά της παράδοσης | ΡΕΠΟΡΤΑΖ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σάββατο 14 Φλεβάρη 1998
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σελίδα 21
    ΡΕΠΟΡΤΑΖ
    ΓΙΑΝΝΕΝΑ
    Μπουλντόζα κατά της παράδοσης
    • Τον παλιό κινηματογράφο "Ορφέα" και το παραδοσιακό καφενείο επιχείρησε να κατεδαφίσει χτες ιδιώτης
    • Η επιχείρηση κατεδάφισης σταμάτησε με παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ στο νομό, Απ. Τασούλα

    Μπουλντόζες έστειλε η κυβέρνηση σε διατηρητέο χώρο στο κέντρο των Ιωαννίνων. Εχοντας φροντίσει προηγούμενα για το ξεπούλημα του χώρου σε ιδιώτη επιχειρηματία της πόλης, άναψε - με τις ενέργειές της - το "πράσινο φως" για την κατεδάφιση του παλιού κινηματογράφου "Ορφέα" και του παραδοσιακού καφενείου που βρισκόταν εκεί. Χτες το απόγευμα, την ώρα που όλες οι υπηρεσίες της πόλης ήταν κλειστές - προνοώντας έτσι για την αποφυγή αντιδράσεων - ο επιχειρηματίας Σιούτης έβαλε σε λειτουργία μπουλντόζα στον εν λόγω χώρο. Χρειάστηκε η παρέμβαση του βουλευτή Ιωαννίνων του ΚΚΕ, Απ. Τασούλα,ο οποίος προέβη αμέσως σε τηλεφωνικό διάβημα στον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας και ακολούθως η παρέμβαση του δημάρχου για να σταματήσει η κατεδάφιση.

    Ομως, πίσω από την ενέργεια αυτή κρύβεται μια ολόκληρη συμπαιγνία μεταξύ αρχαιολογικών υπηρεσιών, της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου, του πρώην περιφερειάρχη Ιωαννίνων και κυρίως του υπουργείου Οικονομικών, σε βάρος του γιαννιώτικου λαού και της πόλης, και υπέρ του ιδιώτη επιχειρηματία.

    Συγκεκριμένα, ο χώρος αυτός ήταν κατά 33% δημόσια περιουσία και το υπόλοιπο ανήκε στον επιχειρηματία Σιούτη. Πριν ένα μήνα περίπου η Κτηματική Εταιρία Δημοσίου, με αδιαφανείς διαδικασίες και τη "συνδρομή" του περιφερειάρχη, πούλησε το μερίδιο του Δημοσίου στον ιδιώτη, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τις ξενοδοχειακές βλέψεις του Σιούτη στο χώρο... Κατά περίεργο τρόπο, την ίδια περίοδο, ο χώρος αποχαρακτηρίστηκε - άγνωστο από ποια υπηρεσία - από διατηρητέος.

    Ευθύνη στο ξεπούλημα του χώρου έχει και ο Δήμος Ιωαννίνων, που δεν παρενέβη έγκαιρα ώστε να πάρει την κυριότητα του κομματιού που ανήκε στο Δημόσιο και να αποτρέψει την κατεδάφιση του κινηματογράφου και του καφενείου. Ωστόσο, μετά την πώληση του χώρου στον ιδιώτη, το Δημοτικό Συμβούλιο προχώρησε στο χαρακτηρισμό του ως διατηρητέου.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν ένα μήνα περίπου ο βουλευτής του ΚΚΕ Απ. Τασούλας κατέθεσε σχετική Ερώτηση στη Βουλή. Στην απάντησή του ο υφυπουργός Οικονομικών, Γ. Δρυς, κάλυψε τις ενέργειες της προκλητικής πώλησης του μεριδίου του Δημοσίου στον ιδιώτη επιχειρηματία και του αποχαρακτηρισμού του οικοπέδου, καθώς και όλες τις παράνομες πράξεις της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου.


    Κορυφή σελίδας
    Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
    Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
    Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ