Σάββατο 14 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Οχι" στα σχέδια της ΔΕΗ

Να μην εγκατασταθεί υποσταθμός υψηλής τάσης της ΔΕΗ στο Μαρούσι, αποφάσισε ομόφωνα προχτές το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. Ετσι, σταματούν, προς το παρόν, τα έργα κατασκευής από τη ΔΕΗ, αν και ήδη έχει διαμορφωθεί ο χώρος για την υποδοχή των μετασχηματιστών...

Πρόκειται για τον υποσταθμό, ισχύος 150 MVolt, που προβλεπόταν να κατασκευαστεί σε κατοικημένη περιοχή, δίπλα σε σχολεία και που πριν λίγους μήνες είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις και των κατοίκων στο Κρυονέρι, με αποτέλεσμα οι αρμόδιοι της ΔΕΗ να αποφασίσουν την εγκατάστασή του στο Μαρούσι. Κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου εκατοντάδες κάτοικοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δημαρχείο διαδηλώνοντας την αντίθεσή τους στην κατασκευή του υποσταθμού.

"Είμαστε αντίθετοι με την εγκατάσταση του υποσταθμού. Καμιά διαβεβαίωση της ΔΕΗ δε μας πείθει. Δε μας αφορά ο εκσυγχρονισμός της όπως σχεδιάζεται. Ο φορέας αυτός λειτουργεί με ευθύνη της κεντρικής εξουσίας υπέρ των μεγάλων συμφερόντων", επισήμανε στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της "Δημοτικής Ενότητας" Χρ. Μέντζος."Πιστεύουμε, συνέχισε, ότι η λύση του προβλήματος αφορά τους κατοίκους, το λαϊκό παράγοντα και την απόφασή τους να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους. Εμείς θα είμαστε στο πλευρό τους".

Με ανακοίνωσή της η "Επιτροπή Αγώνα για την Υγεία και το Περιβάλλον του Αμαρουσίου" τονίζει: "Οι κάτοικοι διατηρούν τις επιφυλάξεις τους και θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους σε όλα τα επίπεδα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ