Σάββατο 14 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επιχείρηση τρομοκράτησης στο Ηράκλειο

Ανακοίνωση του Νομαρχιακού Συμβουλίου της ΚΝΕ

Την επιχείρηση τρομοκράτησης των μαθητών στο Ηράκλειο από τον περιφερειάρχη Κρήτης, τον αστυνομικό διευθυντή Ηρακλείου καθώς και διευθυντές σχολείων, καταγγέλλει με ανακοίνωση του το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ηρακλείου της ΚΝΕ. Συγκεκριμένα, ο αστυνομικός διευθυντής, με εντολή του περιφερειάρχη, απαγόρευσε στους μαθητές οποιαδήποτε κινητοποίηση έξω από το αεροδρόμιο, με πρόσχημα την εύρυθμη λειτουργία του, ενώ και διευθυντές σχολείων απείλησαν τους μαθητές ότι σε περίπτωση κατάληψης ή συμμετοχής τους σε κινητοποίηση θα αποβληθούν ή θα χάσουν την πενθήμερη εκδρομή τους.

"Το κλίμα τρομοκρατίας που έχει αναπτυχθεί δεν είναι ανεξάρτητο από την προσπάθεια της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει, να συκοφαντήσει κάθε συνετή φωνή και αντίσταση, που αναπτύσσεται στην ασκούμενη πολιτική της. Με το πρόσχημα της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων, του αεροδρομίου, με την απειλή απουσιών, απειλούν, εκβιάζουν, τρομοκρατούν τους μαθητές", τονίζει στην ανακοίνωση το ΝΣ.

"Την κυβέρνηση όσο και τα φερέφωνά της, τους τρομοκρατεί η ιδέα του οργανωμένου και συγκροτημένου μαθητικού κινήματος, που έχει αιτήματα, στόχους και που συντονίζει, κλιμακώνει τους αγώνες του πανελλαδικά. Το ίδιο περίεργη είναι και η στάση της Αστυνομίας, που καλεί τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου για να τα "νουθετήσει" και να τα τρομοκρατήσει", σημειώνεται.

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο της ΚΝΕ, απέναντι σ' αυτό το κλίμα τρομοκρατίας, καλεί τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, το λαϊκό κίνημα, να απαντήσουν ακόμα πιο αποφασιστικά συντονίζοντας ακόμα περισσότερο τον αγώνα τους, αναπτύσσοντας ένα πλατύ αγωνιστικό μέτωπο, που θα βάζει φραγμό στα σχέδια της κυβέρνησης, για παραπέρα υποβάθμιση της παιδείας καιτρομοκράτηση των αγώνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ