Σάββατο 17 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΑΜΑ
Σταθερά στην αγωνιστική διεκδικητική κατεύθυνση

Οσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό που θα δώσει ο λαός στον Γιάννη Πατσιλινάκο, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η δύναμη για την υπεράσπιση και διεύρυνση των κατακτήσεων

Ο λαός του Περάματος χτες το βράδυ διατράνωσε για μια ακόμα φορά την απόφασή του να υπερασπίσει και να διευρύνει τα όσα κατέκτησε τα τελευταία 4 χρόνια, βάζοντας μπροστάρη και πάλι τη Δημοτική Κίνηση "Πέραμα Σύγχρονη Πόλη" και τον σημερινό δήμαρχο Γιάννη Πατσιλινάκο.

Οι εργαζόμενοι του Περάματος, συνταξιούχοι, γυναίκες και νέοι ένωσαν χτες στις 8 το βράδυ τα αγωνιστικά τους βήματα έξω από το εκλογικό κέντρο της Κίνησης, συγκροτώντας μια μεγαλειώδη συγκέντρωση. Το δικό τους στίγμα έβαλαν και οι μεταλλεργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.Τη μαζική παρουσία των Περαματιωτών επισήμανε και ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Πατσιλινάκος, σημειώνοντας: "Τώρα που οι δυνάμεις μας μεγαλώνουν μπορούμε να κάνουμε όχι αντίσταση, αλλά την αντεπίθεσή μας για την ανάπτυξη της Ζώνης, για την αναβάθμιση της πόλης, για το αύριο των παιδιών μας. Η Κυριακή θα αποτελέσει την αρχή των νέων αγώνων μας". Το κλίμα έγινε ακόμα πιο ενθουσιώδες, όταν από τα μεγάφωνα ανακοινώθηκαν ποιοι υποψήφιοι άλλων συνδυασμών δηλώνουν τώρα επίσημα την υποστήριξή τους στο αγωνιστικό ψηφοδέλτιο του Γιάννη Πατσιλινάκου.

"Αυτή την Κυριακή - συνέχισε ο υποψήφιος δήμαρχος - η κατάσταση είναι διαφορετική. Ψηφίζουμε για δήμαρχο, για την πολιτική που θέλουμε να ακολουθήσει η δημοτική αρχή. Κάποιοι, που ίσως είχαν δεσμεύσεις προς φίλους ή συγγενικά πρόσωπα, τώρα πλέον δεν έχουν. Αυτά τελείωσαν. Γι' αυτούς είμαστε η δεύτερη επιλογή. Τώρα πάμε στην κάλπη με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Το υψηλό ποσοστό θα δώσει τη δύναμη να συνεχίσουμε τις διεκδικήσεις μας".

Ο Γιάννης Πατσιλινάκος ανέφερε ότι οι Περαματιώτες από την ερχόμενη Δευτέρα πρέπει να ξεκινήσουν τους αγώνες τους για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη της Ζώνης, που θα βάλει φρένο στην ανεργία σε ολόκληρη την περιφέρεια του Πειραιά, για να γίνουν πράξεις οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για την απομάκρυνση των δεξαμενών πετρελαιοειδών μέσα σε τρία χρόνια, προκειμένου ο χώρος που καταλαμβάνουν να μετατραπεί σε κυψέλη μάθησης (έχει ήδη προγραμματιστεί η δημιουργία τμημάτων πανεπιστημιακών σχολών). Να συνεχίσουν τη μάχη για την ολοκλήρωση του δεύτερου δρόμου που θα λύσει το οξυμένο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης, να γίνει το βιοτεχνικό πάρκο στην περιοχή Σκιστού,να συνεχιστεί η αναβάθμιση της περιοχής των αυθαιρέτων, καθώς η αρχή ήδη έχει γίνει με την παράδοση των παραχωρητηρίων στους δικαιούχους.

"Και ο λαός του Περάματος - υπογράμμισε - την επομένη των εκλογών θα έχει να αντιμετωπίσει τη λιτότητα, τη συρρίκνωση της Ζώνης που προωθεί η κυβέρνηση, το χτύπημα στα εργασιακά, συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά του δικαιώματα. Την πολιτική της κυβέρνησης να αλλάξει τον δημόσιο και παραδοσιακά φιλολαϊκό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μετατρέποντάς τη σε έναν ακόμα φορομπηχτικό μηχανισμό. Εμείς είμαστε από τους λίγους δήμους στην Ελλάδα που αντισταθήκαμε - άλλωστε είμαστε ο μοναδικός που δεν αυξήσαμε τα δημοτικά τέλη - και έτσι θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Οι Περαματιώτες πρέπει να δείξουν τη δύναμη και την αγωνιστικότητά τους και στην κάλπη. Αλλωστε, αυτή η μεγάλη συγκέντρωση αποτελεί ένα ακόμα κομμάτι των αγώνων μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ