Σάββατο 17 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΙΚΑΙΑ
Με ενθουσιασμό για τη νίκη της "Δημοκρατικής Ενότητας"

Ολο και περισσότεροι Νικαιώτες δηλώνουν την υποστήριξή τους στη Βέρα Νικολα'ϊδου

Με ενθουσιασμό συνεχίζεται η μάχη του ψηφοδελτίου της "Δημοκρατικής Ενότητας" στη Νίκαια. Ολο και περισσότεροι δημότες εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στο πρόσωπο της υποψήφιας δημάρχου, Βέρας Νικολαϊδου και το συνδυασμό της.

Τα συνεργεία της "Δημοκρατικής Ενότητας" οργώνουν κάθε γωνιά της πόλης με ντουντούκες, ψηφοδέλτια και την ανοιχτή επιστολή του συνδυασμού προς τους Κοκκινιώτες. Ολο και περισσότεροι δημότες, απεγκλωβισμένοι από τις διάφορες υποχρεώσεις σταυροδότησης των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, δηλώνουν πλέον την υποστήριξή τους στη "Δημοκρατική Ενότητα" για τον β γύρο.

Ο ενθουσιασμός ήταν χαρακτηριστικό στοιχείο και στη χτεσινή βόλτα της υποψήφιας δημάρχου στην οδό Κονδύλη - τον κεντρικό δρόμο της Κοκκινιάς - για το μοίρασμα ψηφοδελτίων. Αν και η επίσκεψη αυτή δεν είχε τη μορφή περιοδείας, μετατράπηκε σε περιοδεία από τις θερμές εκδηλώσεις στήριξης του κόσμου και ιδιαίτερα των καταστηματαρχών. Η αντίδραση αυτή του κόσμου κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν, αφού η "Δημοκρατική Ενότητα" ήταν παρούσα και σε αυτή την περιοχή καθ' όλη τη διάρκεια της τετραετίας και υποστήριξε δίκαια αιτήματα και διαμαρτυρίες του εμπορικού κόσμου της Νίκαιας μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, με συνέπεια.

Δε θα είναι υπερβολή να πούμε, ότι η οδός Κονδύλη - που μεταξύ άλλων είναι η κεντρική οδική αρτηρία από τη Νίκαια στον Πειραιά - αποτελεί "μνημείο" υποκρισίας και προχειρότητας της σημερινής δημοτικής αρχής, γεγονός που διαπιστώνεται και από τις αντιδράσεις των καταστηματαρχών, αλλά και από τον οποιοδήποτε τη διασχίζει.

Στην αγωνία του να επιδείξει έργο την τελευταία στιγμή, ο δήμαρχος ξήλωσε τις πλάκες των πεζοδρομίων, έριξε τσιμέντο, το χάραξε για να έχει τη μορφή του πλακόστρωτου (! ) και από πάνω έριξε "κεραμιδί" χρώμα! Αποτέλεσμα: τα πεζοδρόμια... να "κυματίζουν" λόγω κακοτεχνιών, δυσκολεύοντας το περπάτημα, το χρώμα να... "εισβάλλει" μαζί με τους ανυποψίαστους πελάτες στα μαγαζιά και οι καταστηματάρχες να είναι εξαγριωμένοι.

Η Βέρα Νικολαϊδου είπε στους καταστηματάρχες ότι η "Δημοκρατική Ενότητα" έχει κάθε δικαίωμα να ζητά την ψήφο τους, αφού δεν είναι άγνωστες σε αυτούς, σε αντίθεση με τον δήμαρχο, ο οποίος "θυμήθηκε" τον κεντρικότερο δρόμο της πόλης... προεκλογικά! Κάλεσε, επίσης, τον κόσμο να ψηφίσει με κριτήριο, αν θέλει έναν δήμαρχο που να σκύβει το κεφάλι σε κάθε αντιλαϊκή επιλογή της κυβέρνησης, ή ένα δήμαρχο που θα αντιστέκεται και θα διεκδικεί μαζί με το λαό τα δικαιώματά του.

Εξάλλου, σε ανακοίνωσή της με αφορμή τον δεύτερο γύρο των εκλογών, η Επιτροπή Στήριξης Οικοδόμων του συνδυασμού της "Δημοκρατικής Ενότητας" καλεί"όλους τους εργαζόμενους και το λαό της Νίκαιας να σκεφτούν με ευθύνη, ανάλογη των δύσκολων ημερών που περνάμε, την επιλογή τους στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών.

Καλούμε όλους όσοι με λευκό, άκυρο ή αποχή εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους στη σημερινή αντιλαϊκή πολιτική, να δώσουν τώρα στην ψήφο τους ανατρεπτικό χαρακτήρα. Να ανατρέψει τους σημερινούς συσχετισμούς που ενισχύουν την αντιδραστική, αντιλαϊκή πολιτική, που στρέφονται ενάντια στο σήμερα και το αύριο του λαού της Νίκαιας. Ψηφίστε "Δημοκρατική Ενότητα", δήμαρχο Βέρα Νικολαϊδου".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στη δικαιοσύνη το σκάνδαλο με το δήμο (2002-04-25 00:00:00.0)
Τώρα πρέπει να αντισταθούμε (2000-06-17 00:00:00.0)
Προσπαθούν να καλύψουν την κομπίνα (2000-06-08 00:00:00.0)
Η Κοκκινιά κλείνει την τετραετία της ντροπής (1998-10-09 00:00:00.0)
Φωνή αντίστασης από τη Νίκαια (1998-09-25 00:00:00.0)
Νοίκιασε 100 του δίνουν 500 (1997-09-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ