Σάββατο 17 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ
Ως αναπληρωτές τοποθετούνται οι επιτυχόντες

Τα αδιέξοδα που δημιουργεί η πολιτική της κυβέρνησης στην παιδεία ήρθε να επιβεβαιώσει η χτεσινή ανακοίνωση των πινάκων με τις "τοποθετήσεις" των εκπαιδευτικών από τους επιτυχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Παράλληλα επιβεβαιώθηκε η αποτυχία του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ ως συστήματος διορισμού εκπαιδευτικών, καθώς οι εκπαιδευτικοί αυτοί καλούνται από το υπουργείο Παιδείας να παρουσιαστούν το ταχύτερο στις περιοχές που διορίζονται και να αναλάβουν υπηρεσία, με την ιδιότητα του αναπληρωτή (!) προσωρινά, και μέχρι την κοινοποίηση του μόνιμου διορισμού τους, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η διαδικασία των ενστάσεων από το ΑΣΕΠ. Η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών" (ΔΕΕ), σχολιάζοντας τα παραπάνω, επισημαίνει ότι το υπουργείο Παιδείας απέτυχε να διορίσει έγκαιρα τους εκπαιδευτικούς και αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά ότι η επετηρίδα ως σύστημα διορισμών είναι αναντικατάστατη.

Σύμφωνα με τους καταλόγους που δόθηκαν στη δημοσιότητα, "τοποθετούνται" στα σχολεία της χώρας 996 εκπαιδευτικοί και στις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης. Πρόκειται για 354 εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (163 δάσκαλοι, 117 νηπιαγωγοί, 29 Αγγλικών και 45 Φυσικής Αγωγής) και 642 της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, από τους οποίους οι 84 διορίζονται σε δυσπρόσιτα σχολεία. Οι διορισμοί αυτοί καλύπτουν το 20% των συνολικών διορισμών και το υπόλοιπο 80% διορίστηκε από την επετηρίδα.

Με αφορμή την ανακοίνωση των ονομάτων των επιτυχόντων που προσλαμβάνονται ως αναπληρωτές, εκπρόσωποι της ΔΕΕ τόνιζαν πως ενώ προχωρά η σχολική χρονιά, το υπουργείο Παιδείας αδυνατεί να προσλάβει τους εκπαιδευτικούς. "Και το γεγονός ότι φέτος διορίζεται το 20% των εκπαιδευτικών δημιουργεί ερωτηματικά για το τι θα γίνει όταν το ποσοστό θα είναι μεγαλύτερο", τόνιζαν οι εκπρόσωποι της ΔΕΕ, ενώ σε ό,τι αφορά την "προσωρινή" τοποθέτηση των επιτυχόντων ως αναπληρωτών, διατυπώνει ερωτηματικά για το αν αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο της κατάργησης της μονιμότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ