Σάββατο 17 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΙΝΑΠ
Αγωνιστική συνέχεια για δημόσια υγεία

Η αγωνιστική συνέχεια των κινητοποιήσεων που υπερασπίζουν τη δημόσια υγεία και εξασφαλίζουν ασφαλή προγράμματα εφημεριών σε όλα τα νοσοκομεία επιβεβαιώθηκε προχτές το βράδυ στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών (ΕΙΝΑΠ), η οποία στάθηκε στην πρώτη γραμμή της αντιπαράθεσης με την κυβερνητική πολιτική των περικοπών στην ώρα της ανάγκης.

Η συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ έγινε σε φορτισμένο κλίμα, καθώς είχαν προηγηθεί ενέργειες με τυχοδιωκτικά και μαξιμαλιστικά χαρακτηριστικά από κάποιες δυνάμεις των νοσοκομειακών γιατρών. Ηταν ενέργειες που αν και είχαν περιορισμένο χαραχτήρα διευρύνθηκαν από τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης που έδιναν την εντύπωση μεγεθυμένων δραστηριοτήτων, ενώ στην πραγματικότητα εξαντλούνταν σε επιδείξεις μπροστά στις κάμερες. Κάτι ανάλογο επιχειρήθηκε και στη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, ιδιαίτερα όταν άρχισε να δίνει εξηγήσεις - κατόπιν απόφασης της ΕΙΝΑΠ - ο νομικός σύμβουλος της ΕΙΝΑΠ Ι. Προυσανίδης.

Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ αντιπαρήλθε κάποιες τυχοδιωκτικές προκλήσεις και με τη μέγιστη πλειοψηφία των παρόντων συμβούλων επαναβεβαίωσε τις θέσεις της για ασφάλεια των εφημεριών και αξιοπρεπές μισθολόγιο των νοσοκομειακών γιατρών.

Ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ Χ. Ζαχαρόγιαννης δήλωσε ότι σε περίπτωση που κάποιοι επιχειρήσουν να κλείσουν την πόρτα των νοσοκομείων στην ώρα της ανάγκης θα είναι με το μέρος εκείνων στους οποίους κλείνεται η πόρτα.

Τη Δευτέρα θα γίνει παννοσοκομειακή συνάντηση στα γραφεία της ΕΙΝΑΠ. Την Τρίτη η ΕΙΝΑΠ θα συναντηθεί με τον υπουργό Υγείας Κ. Γείτονα, ενώ θα ακολουθήσει Γενική Συνέλευση στο κέντρο της Αθήνας σε μεγάλη αίθουσα, όπου θα παρθούν οι περαιτέρω αποφάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ