Σάββατο 17 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αντιδράσεις για την αντιεκπαιδευτική πολιτική

Κύμα αντιδράσεων προκάλεσε σε Λύκεια, Γυμνάσια και Δημοτικά Σχολεία η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να καλύψει το κενό διδακτικών θέσεων με την πολιτική της σύμπτυξης τμημάτων.

Τον χορό των κινητοποιήσεων στα Λύκεια άνοιξαν οι μαθητές του Τεχνολογικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου Κουφαλίων,πραγματοποιώντας χτες μονοήμερη προειδοποιητική κατάληψη και πορεία στους δρόμους του Δήμου. Οι μαθητές διαμαρτύρονται για την έλλειψη καθηγητών, τόσο για τα γενικά μαθήματα, όσο και για τα ειδικά, για την έλλειψη βιβλίων αλλά και για τα προβλήματα που σημειώνονται στην εργαστηριακή υποδομή, με άμεσο αποτέλεσμα να μην έχουν κάνει ακόμη ούτε μία ώρα πρακτική εξάσκηση!

Στο ψήφισμα που παρέδωσαν στο Δήμαρχο Κουφαλίων καταγγέλλουν ότι η φτηνή κατάρτιση των ΤΕΕ αναγκάζει πολλούς μαθητές να προσφύγουν στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, αναζητώντας μια καλύτερη μόρφωση. Επίσης, σημειώνουν ότι αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.Αποχή ήταν και η απάντηση των μαθητών του 3ου Γενικού Λυκείου Καλαμαριάς στην απόφαση να συμπτυχθούν τα τμήματα της τρίτης τάξης, με αποτέλεσμα ο αριθμός των μαθητών κατά τμήμα να φτάνει τους 40. Αναβρασμός επικρατεί και στα υπόλοιπα λύκεια της πόλης, όπου οι μαθητές με τη συμπαράσταση των γονιών τους ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν μαζικές καταλήψεις.

Κατάληψη, όμως, στη Θεσσαλονίκη δεν κάνουν μόνο οι μαθητές αλλά και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου και 12ου Δημοτικού Σχολείου Πολίχνης οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη σύμπτυξη τμημάτων που έγιναν στο σχολείο ανεβάζοντας τον αριθμό των μαθητών κατά τμήμα σε 30.

Επειτα από επαφές του Συλλόγου με τη Β Διεύθυνση και 1ου Γραφείου Π. Ε., ανακοινώθηκε στους γονείς ότι "δεν μπορεί να λυθεί το θέμα λόγω έλλειψης προσωπικού και εξαιτίας της προσπάθειας "για ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης", η οποία θα γίνει μέσα από σύμπτυξη τμημάτων".

Ο Σύλλογος αποφάσισε να αναστείλει τις κινητοποιήσεις που είχε προγραμματίσει, λόγω του γεγονότος ότι το συγκεκριμένο διδακτήριο θα λειτουργήσει ως εκλογικό κέντρο. Είναι, όμως, αποφασισμένοι, όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους, να επανέλθουν δριμύτεροι και επ' αόριστον στις κινητοποιήσεις τους έως ότου καμφθεί η αδιαλλαξία του υπουργείου Παιδείας. Στο πλευρό γονιών και μαθητών τάσσεται και ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Θεσσαλονίκης "Αριστοτέλης". Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι τις κινητοποιήσεις τις προκαλούν οι ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό, κτίρια και υλικοτεχνική υποδομή και όχι οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς.

Αναφερόμενοι στην πολιτική των συμπτύξεων που προωθούνται στα σχολεία επισημαίνουν ότι με τη δημιουργία τμημάτων των 30 μαθητών δεν αναβαθμίζεται η παιδεία και χαρακτηρίζουν "λογιστικές" τις πρακτικές του υπουργείου σε ό,τι αφορά την κάλυψη των λειτουργικών κενών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ