Πέμπτη 11 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

Μια συνθήκη με ταξικό χαρακτήρα που επιφυλάσσει ακόμα πιο ζοφερό μέλλον για τους λαούς, αν αυτοί δεν εργαστούν για την ανατροπή της κατάστασης, είναι η Συνθήκη του Αμστερνταμ, τόνισε στην ομιλία της χτες στη Βουλή η Αλ. Παπαρήγα,υπογραμμίζοντας ότι η στάση απέναντι στην ΕΕ αποτελεί κριτήριο, για το ρόλο του κάθε κόμματος στη χώρα μας.

Αναφερόμενη δε στο θέμα του δημοψηφίσματος για την κύρωση ή μη της Συνθήκης τόνισε ότι δεν ξενίζει το ότι η κυβέρνηση ανέχθηκε την προκλητική δήλωση Πάγκαλου, που χαρακτήρισε το δημοψήφισμα οχλοκρατική εκδήλωση, αφού φοβάται ένα λαϊκό δημοψήφισμα, καθώς γνωρίζει ότι σε όλη την Ευρώπη και στην Ελλάδα το όραμα της ΕΕ είναι ήδη ξεφτισμένο.

Εκτός τόπου και χρόνου ο πρωθυπουργός στην ομιλία του, είδε την ΕΕ ούτε λίγο ούτε πολύ σαν "επίγειο παράδεισο", χαρακτήρισε για μια ακόμα φορά την ένταξη στην ΟΝΕ "ύψιστη εθνική επιταγή", ενώ, κόντρα στην πραγματικότητα είδε ότι η Ελλάδα "διαδραματίζει ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση επιλογών, πολιτικών και αποφάσεων" της ΕΕ!

Υπέρ της κύρωσης της Συνθήκης τάχθηκαν οι ομιλητές της ΝΔ, με επιχειρηματολογία ταυτόσημη με αυτήν της κυβέρνησης, χαιρετίζοντας την προσχώρηση του ΠΑΣΟΚ στις πάγιες θέσεις της ΝΔ για την Ευρωπαϊκή Ενωση. Αντίθετα, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας ζήτησε την πραγματοποίηση δημοψηφίσματος και τάχθηκε κατά της Συνθήκης του Αμστερνταμ.

Η συζήτηση συνεχίζεται σήμερα και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη βδομάδα και εκτός των υπουργών και των βουλευτών θα τοποθετηθούν και οι πρόεδροι της ΝΔ και του ΣΥΝ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ