Τρίτη 4 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Να σταματήσουν τώρα οι βομβαρδισμοί

Το ψήφισμα της συγκέντρωσης των εργαζομένων στον Τύπο

Στο ψήφισμα των συγκεντρωμένων δημοσιογράφων και των εργαζομένων στα ΜΜΕ τονίζεται ανάμεσα στα άλλα:

  • Διαμαρτυρόμαστε, καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε τους εγκληματικούς βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη γειτονική μας Γιουγκοσλαβία, που προκαλούν εκατόμβες αθώων θυμάτων και τεράστιες καταστροφές σε υποδομές, κτίρια, νοσοκομεία, σχολεία και ιστορικά μνημεία του πολιτισμού.
  • Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβικής Τηλεόρασης και την εν ψυχρώ δολοφονία δημοσιογράφων και άλλων εργαζομένων στα ΜΜΕ, με στόχο τη φίμωση της πληροφόρησης και τη χειραγώγηση της ενημέρωσης που επιχειρείται από τα ΝΑΤΟικά κέντρα προπαγάνδας.
  • Συμπαραστεκόμαστε στους Γιουγκοσλάβους δημοσιογράφους και στους συναδέλφους μας πολεμικούς ανταποκριτές, που δίνουν καθημερινά τη μάχη της ενημέρωσης.
  • Απαιτούμε να σταματήσουν τώρα οι ΝΑΤΟικοί βομβαρδισμοί και να επιστρέψουν όλοι οι πρόσφυγες στις εστίες τους, να επικρατήσει η ειρήνη στα Βαλκάνια, να βρεθεί πολιτική λύση στο Κοσσυφοπέδιο.
  • Διακηρύσσουμε ότι αγωνιζόμαστε κατά του ελέγχου της ενημέρωσης και υπέρ της απρόσκοπτης ροής των πληροφοριών.

Η σημερινή μέρα, καταλήγει το ψήφισμα, αποτελεί ημέρα πένθους και τιμής για τους 500 δημοσιογράφους που κατά τη δεκαετία 1988 - 98 έπεσαν στη μάχη της ενημέρωσης και για τα 36 θύματα των τελευταίων τεσσάρων μηνών, από τα οποία τα 27 στη Γιουγκοσλαβία.

Διατρανώνουμε την πίστη μας στην ειρήνη και την ελευθεροτυπία, ύψιστα αγαθά για ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Το ψήφισμα θα σταλεί σε όλες τις κυβερνήσεις των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ