Τρίτη 4 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Επιχείρηση διάσπασης του αντιπολεμικού κινήματος

"Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έχει καταφύγει σε ένα φτηνό αντικομμουνισμό και ανέθεσε στην Τοπική Αστυνομία να προβοκάρει και να συκοφαντήσει το φιλειρηνικό κίνημα", καταγγέλλει η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ

Προσπάθεια διάσπασης του φιλειρηνικού και αντιπολεμικού κινήματος στην Κέρκυρα, στο όνομα δήθεν της τουριστικής ανάπτυξης, έχει αναλάβει η τοπική ηγεσία του ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με το πιο εξαρτημένο τμήμα του τουριστικού κεφαλαίου στο νησί, καταγγέλλει με χτεσινή ανακοίνωσή της η ΝΕ Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ.

Η επιχείρηση αυτή επικουρείται άμεσα από την κυβέρνηση. Ετσι την περασμένη Κυριακή οργανώθηκε σύσκεψη τουριστικών και άλλων φορέων του νησιού στο ξενοδοχείο "Ιμπέριαλ" (στο ίδιο που έκαναν σύσκεψη και οι ΝΑΤΟικοί πριν λίγες μέρες) με την παρουσία του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Δρυ.Σε αυτή τη σύσκεψη οι εκπρόσωποι των τουριστικών φορέων τάχτηκαν κατά των κινητοποιήσεων, ενώ άλλοι ευθέως και άλλοι εμμέσως χαρακτήρισαν ως... υποκινητή το ΚΚΕ. Μετά όμως από εύστοχες παρεμβάσεις εκπροσώπων του Εργατικού Κέντρου και του δημάρχου Κερκυραίων δε βγήκε ανακοίνωση από τη σύσκεψη.

Η κινδυνολογική επιχείρηση άρχισε να εντείνεται μετά το μεγαλειώδες αντιΝΑΤΟικό συλλαλητήριο στις 27.4.1999. "Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έχει καταφύγει σε ένα φτηνό αντικομμουνιστικό παραλήρημα" καταγγέλλει η ΝΕ Κέρκυρας, ενώ απαντώντας στο έωλο επιχείρημα ότι οι φιλειρηνικές κινητοποιήσεις εμποδίζουν την τουριστική ανάπτυξη, τονίζει: "Οι δολοφόνοι του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης που δολοφονούν το γιουγκοσλαβικό λαό, ετοιμάζουν ανάλογα σχέδια και για τους άλλους βαλκανικούς λαούς, μαζί και τον ελληνικό. Αυτοί είναι που διαλύουν τη γιουγκοσλαβική οικονομία και τσακίζουν και τη δική μας. Αν δεν υπήρχαν οι μεγαλειώδεις φιλειρηνικές κινητοποιήσεις του κερκυραϊκού λαού, ο νομός μας και τα νησιά του θα είχαν ολοκληρωτικά στρατιωτικοποιηθεί".

"Πρόκειται, συνεχίζει η ανακοίνωση, για μια απέλπιδα προσπάθεια να σκεπαστεί η εγκληματική υπογραφή στους δολοφονικούς ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και να δικαιολογηθούν οι στρατιωτικές διευκολύνσεις που δίνει για να είναι πιο ολοκληρωμένο το μακελειό των Γιουγκοσλάβων. Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ μπροστά στην προφανή απομόνωσή της και από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, ανέθεσε στην ηγεσία της τοπικής Αστυνομίας να προβοκάρει, να συκοφαντήσει και να υπονομεύσει το φιλειρηνικό κίνημα. Ο Αστυνομικός Διευθυντής και ορισμένοι μεμονωμένοι αστυνομικοί, δυστυχώς δέχτηκαν να παίξουν αυτόν τον θλιβερό ρόλο που θυμίζει άλλες εποχές: Διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις, συκοφαντούν με φτηνό τρόπο συνδικαλιστικά στελέχη, δημάρχους, νομαρχιακούς συμβούλους, δημοσιογράφους και εργαζόμενους στα ΜΜΕ".

Η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ καταγγέλλει την "ασφαλίτικης έμπνευσης χονδροειδή συκοφαντία που εκτοξεύτηκε από αξιωματικό της Ασφάλειας και πρόεδρο του ΔΣ του Σωματείου των Αστυνομικών, ενάντια στον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Ν. Μεταλληνό,ότι τάχα αυτός οδηγούσε τους νεαρούς στο χώρο που μετά από 1,5 ώρα έγινε η επίθεση των ΜΑΤ. Υπάρχουν στοιχεία για το ακριβώς αντίθετο: Ο Ν. Μεταλληνός βρισκόταν αρχικά μέσα στην αίθουσα αφίξεων και στη συνέχεια, μαζί με άλλα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής προσπαθούσαν να απομακρύνουν τον κόσμο από την ανατολική πύλη. Πιο ύποπτος είναι ο ρόλος του κ. Χρήστου Κουλούρη, ο οποίος κατήγγειλε (!) συλλήβδην όλους τους φορείς. Είναι ο γνωστός διμοιρίτης των ΜΑΤ που πρωτοστάτησε στο ξυλοκόπημα συμπολιτών μας μέσα στη Γαρίτσα, που όλη του η δράση αποδείχνει τη βαθιά αντιδημοκρατική αντίληψη που καλλιεργείται από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ μέσα στην Αστυνομία. (Αποκάλεσε το λαό όχλο...)".

Ωστόσο, διευκρινίζει η ΝΕ Κέρκυρας "αντιδημοκρατικές ενέργειες της Αστυνομικής Διεύθυνσης και μεμονωμένων αστυνομικών δε χαρακτηρίζουν βέβαια το σύνολο των αστυνομικών υπαλλήλων. Μάταια οι τοποτηρητές του ΠΑΣΟΚ προσπαθούν με απαράδεκτες γενικεύσεις να καλυφθούν. Οι Αστυνομικοί που είναι υπέρ της ειρήνης και ενάντια στη δολοφονική επίθεση του ΝΑΤΟ, πρέπει ν' αρνούνται να εκτελούν διαταγές παράνομες, όπως αυτές που αναφέρονται στη φύλαξη των ΝΑΤΟικών πολεμικών αεροπλάνων, πλοίων και τη διέλευση στρατευμάτων και πολεμοφοδίων, γιατί όλα αυτά είναι αντισυνταγματικά".

Και η ανακοίνωση καταλήγει: "Το ΚΚΕ καλεί τον κερκυραϊκό λαό και τη νεολαία του να δυναμώσουν το αντιιμπεριαλιστικό - φιλειρηνικό κίνημα, να καταδικάσουν την εγκληματική πολιτική της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, να απαιτήσουν την άμεση και γενικευμένη απεμπλοκή της χώρας μας από τις δολοφονικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ