Τρίτη 4 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Ταξικές συγκεντρώσεις σ' όλες τις πόλεις

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.Συγκεκριμένα, στην Καβάλα έγινε μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στην Ξάνθη,μετά από πολλά χρόνια, πραγματοποιήθηκε φέτος πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία και ακολούθησε πορεία. Η συγκέντρωση χαρακτηρίστηκε από μαζικότητα, ενώ έγινε απαγγελία του ποιήματος "Η ειρήνη" του Γ. Ρίτσου.

Μαζική και δυναμική ήταν η πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση και στη Δράμα.Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία και στη συνέχεια πορεύτηκαν στους δρόμους της πόλης, βροντοφωνάζοντας αντιπολεμικά συνθήματα, αλλά και συνθήματα εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής. Οι διαδηλωτές κατέληξαν στο Ηρώο, όπου κατέθεσαν στεφάνια.

Στην πλατεία Βενιζέλου συγκεντρώθηκαν οι εργαζόμενοι της Κομοτηνής,οι οποίοι μετά τις ομιλίες πραγματοποίησαν πορεία που κατέληξε στο μνημείο. Τέλος, στην Αλεξανδρούπολη η συγκέντρωση έγινε μπροστά στο Δημαρχείο. Τόσο αυτή όσο και η πορεία προς το Ηρώο, όπου έγινε κατάθεση στεφανιών, χαρακτηρίστηκαν από μαζικότητα και παλμό.

Να σημειωθεί ότι οι συγκεντρώσεις που διοργάνωσαν τα Εργατικά Κέντρα της Κομοτηνής, της Ξάνθης, της Καβάλας και της Δράμας - που ελέγχονται από την ΠΑΣΚΕ - απέτυχαν παταγωδώς, αφού δε συγκέντρωσαν και οι τέσσερις παραπάνω από 230 ανθρώπους. Το Εργατικό Κέντρο Αλεξανδρούπολης περιορίστηκε στην κατάθεση στεφανιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ