Τρίτη 4 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απέραντη αντιπολεμική διαδήλωση

Δημοψήφισμα υπέρ του ΠΑΜΕ οι μεγάλες πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία του Μετώπου

Τις αμέτρητες χιλιάδες των εργατοϋπαλλήλων που έδωσαν μαχητικό, ενωτικό παρώv στις μεγάλες αντιπολεμικές, αντιιμπεριαλιστικές πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις του ταξικού κινήματος, χαιρετίζει η Γραμματεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου.

Σε σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζεται: "Η συγκέντρωση στο Σύνταγμα που μετατράπηκε σε ένα ορμητικό ποτάμι είκοσι χιλιάδων και πάνω ανθρώπων, οι πολύ πετυχημένες συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στη Λάρισα, στο Βόλο, στην Κρήτη, στον Πειραιά και σε όλη την Ελλάδα, σε συνδυασμό με την ανύπαρκτη παρουσία του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, έκαναν την Πρωτομαγιά του 1999 ένα δημοψήφισμα υπέρ του ΠΑΜΕ και της αναγκαιότητας για αγωνιστική - ταξική πορεία του συνδικαλιστικού κινήματος".

"Σε όλη τη χώρα - σημειώνεται - αντήχησε η αντιιμπεριαλιστική, αντιπολεμική φωνή της εργατικής τάξης που καταδίκασε: Τον άδικο πόλεμο και τους δολοφόνους. Την κυβέρνηση για τη συμμετοχή της στα εγκληματικά σχέδια του ΝΑΤΟ και την αντιλαϊκή - αντεργατική της πολιτική".

Τέλος, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ τονίζει πως η επιτυχία των συγκεντρώσεων επιφορτίζει το Μέτωπο με πρόσθετες ευθύνες και διαβεβαιώνει την εργατική τάξη ότι "το δύσκολο δρόμο που διαλέξαμε όλοι μαζί θα τον πορευτούμε για την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος, για την υπεράσπιση των κατακτήσεών μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ