Τρίτη 4 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Βρώμικη αστυνομική προσπάθεια

Οι Κερκυραίοι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ καταγγέλλουν την Αστυνομία ότι προσπαθεί να τους παρουσιάσει ως καταδότες!

Η Αστυνομική Διεύθυνση της Κέρκυρας ανέλαβε την επιχείρηση φίμωσης του τοπικού Τύπου, αλλά και της παραπληροφόρησης σε πανελλαδική κλίμακα, ώστε να δυσφημιστεί το αντιπολεμικό κίνημα στο νησί, αλλά και να παρουσιαστούν οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στον Τύπο ως καταδότες (!), για να τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί τους διαδηλωτές κατά της ΝΑΤΟικής βαρβαρότητας.

Ετσι λοιπόν στις 30.4.1999 η Αστυνομική Διεύθυνση της Κέρκυρας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει "η κάμερα επαγγελματία καμεραμάν κατέγραψε με λεπτομέρεια όλα τα γεγονότα του Αεροδρομίου" και ότι η "σχετική βιντεοκασέτα ήδη ευρίσκεται στο σώμα της δικογραφίας που σχηματίζεται και η οποία περαιωμένη εντός των ημερών θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας".

Την ίδια μέρα μεγάλη αντιπροσωπεία των εργαζομένων στα ΜΜΕ έκαναν παράσταση στην Αστυνομική Διεύθυνση και ζήτησαν να αποσύρει το δελτίο Τύπο και να αποκαλύψει τον τρόπο με τον οποίο έφτασε - αν έφτασε - τέτοια βιντεοκασέτα στα χέρια της, αλλά δεν πήραν απάντηση.

Στις 2.5.1999 21 εργαζόμενοι στα ΜΜΕ της Κέρκυρας με κοινή ανακοίνωσή τους κατήγγειλαν ως ψευδές και επιλήψιμο το δελτίο Τύπου, τονίζοντας: "Θεωρούμε ότι η ενέργεια αυτή βάλλει ευθέως κατά της ελευθερίας του Τύπου. Ζητάμε από την Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας να ανακοινώσει επίσημα ποιος είναι ο "Κερκυραίος επαγγελματίας καμεραμάν" που παρέδωσε σε αυτή το τηλεοπτικό υλικό, τι παρέδωσε και με ποιες διαδικασίες.Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι ουδέποτε παρείχαμε τηλεοπτικό ή άλλο υλικό στην Αστυνομική Διεύθυνση ή άλλη αρχή.Διαχωρίζουμε τη θέση μας από οποιονδήποτε έχει προβεί ή πρόκειται να προβεί στο μέλλον σε ανάλογες ενέργειες. Καταδικάζουμε την ενέργεια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας να εκδώσει δελτίο Τύπου, με το οποίο σπιλώνει την υπόληψη και προσβάλλει την επαγγελματική δεοντολογία των Κερκυραίων εργαζομένων στα ΜΜΕ, καθώς δημιουργεί την εντύπωση ότι οι δημοσιογράφοι είναι καταδότες".

Οι εργαζόμενοι στον Τύπο δηλώνουν ότι θα αποστείλουν εξώδικο στην Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας, με το οποίο θα την καθιστούν υπεύθυνη για την όποια ηθική ή σωματική μας βλάβη κατά την άσκηση του λειτουργήματός τους στο μέλλον. Επίσης καταδικάζουν την Αστυνομική Διεύθυνση για την παραπλάνηση των δημοσιογράφων και κατ' επέκταση παραπληροφόρηση του κοινού.Η Αστυνομία, καταγγέλλουν οι δημοσιογράφοι, εξακολουθεί να αναφέρεται σε δήθεν σοβαρό τραυματισμό αστυνομικού από τα επεισόδια και παραμονή του στο νοσοκομείο εξαιτίας του τραυματισμού αυτού. "Ο ισχυρισμός αυτός είναι αναληθής και έχει καταπέσει με την επίσημη ανακοίνωση της πλέον αρμόδιας Επιστημονικής Επιτροπής των Ιατρών του ΓΝΝ Κέρκυρας,αλλά και τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της, Γιάννη Κοσκινά,στο Δίκτυο Ιονίων Νήσων της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, σύμφωνα με τις οποίες ο αστυνομικός "δεν έφερε κακώσεις ή μώλωπες κατά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο και αυτή έγινε λόγω σοβαρού παθολογικού του προβλήματος και μόνον" καταλήγει η καταγγελία των δημοσιογράφων.

Την ανακοίνωση υπογράφουν,οι: Α. Αναλυτής οπερατέρ (ΣΤΑΡ). Γ. Ανδριώτης δημοσιογράφος ("Ενημέρωση", ΕΡΑ). Χ. Ανδριώτης οπερατέρ (ΤΗΛΕΚΕΡΚΥΡΑ). Σ. Βλάσσης δημοσιογράφος ("Ενημέρωση"). Π. Βλάχος δημοσιογράφος ραδιοφώνου Δήμου Θιναλιών. Κ. Γιωτάκη δημοσιογράφος (ΤΗΛΕΚΕΡΚΥΡΑ). Ν. Δουκάκη δημοσιογράφος (ΕΡΑ, "Ελευθερία", ανταποκρίτρια ΕΡΤ). Β. Ζουμίδης οπερατέρ (ΤΗΛΕΚΕΡΚΥΡΑ). Δ. Καρύδης δημοσιογράφος ("Γνώμη"). Γ. Κατσαϊτης δημοσιογράφος ("Ενημέρωση"). Α. Κοσκινάς δημοσιογράφος ("Κέρκυρα Σήμερα"). Η. Λέλλα ανταποκρίτρια ΑΝΤΕΝΝΑ. Κ. Μάνεσης ανταποκριτής "Σταρ Τσάνελ". Μ. Μοσχάτ δημοσιογράφος (ΕΡΑ, "Γνώμη"). Μ. Παγκράτη δημοσιογράφος (ΕΡΑ, "Ελευθερία"). Ντ. Παϊπέτη οπερατέρ (ΣΚΑΪ). Γ. Σκορδίλης οπερατέρ (ΑΝΤΕΝΝΑ). Σ. Σκορδίλης οπερατέρ ("Μέγκα Τσάνελ"). Α. Στογιάννος δημοσιογράφος ("Ενημέρωση"). Μ. Τζώρα ανταποκρίτρια του "Μέγκα Τσάνελ" και Β. Τρύφωνα δημοσιογράφος ("Ενημέρωση").


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ