Τρίτη 4 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στάση εργασίας σήμερα στα αστικά

Την 4η κατά σειρά στάση εργασίας κάνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης από τις 11 π.μ. μέχρι τις 4 μ.μ. για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, ενώ στις 12 μ. γίνεται η γενική συνέλευση της Ενωσης Εργαζομένων ΟΑΣΘ (ΕΕΟΑΣΘ) για να αποφασιστεί η πορεία των αγώνων.

Οπως δήλωσε στο "Ρ" ο Πασχάλης Τσαμπάζης,στέλεχος της "Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΔΑΣ), στη σημερινή συνέλευση οι παρατάξεις ΔΑΣ και ΠΑΚ θα κατεβάσουν ενιαία εισήγηση για τη συνέχιση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων μέχρι την ικανοποίηση των βασικών αιτημάτων του σωματείου, που αφορούν στις μισθολογικές αυξήσεις. Η παράταξη της ΠΑΣΠ αντίθετα επιθυμεί να κλείσει όπως όπως το θέμα για να αποφευχθεί η διεύρυνση και συνέχιση των εργατικών κινητοποιήσεων που δρουν αρνητικά για την κυβέρνηση, επειδή ξεσκεπάζουν την ουσία της κυβερνητικής πολιτικής.

Να σημειωθεί ότι η ΕΕΟΑΣΘ είχε, με εξώδικο, κοινοποιήσει στον ΟΑΣΘ, πριν ένα μήνα, σχέδιο νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας που περιείχε το αίτημα για αύξηση 5.8% συν 1.8% συμμετοχή στο ΑΕΠ. Συνολικά δηλαδή η Ενωση ζητούσε μια αύξηση της τάξης του 7.6% σε όλους τους μισθούς και ημερομίσθια.

Μετά από 3 διαδοχικές διαπραγματεύσεις η διεύθυνση του ΟΑΣΘ δέχτηκε να δώσει αυξήσεις της τάξης του 3.5% και το θεώρησε μεγάλη υποχώρηση! Η αρχική της πρόταση ήταν για αύξηση 2.8%, γεγονός που υπαγορεύει η γενικότερη κυβερνητική πολιτική για την καθήλωση των εργατικών αποδοχών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ