Τρίτη 4 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αρχισε η δίκη Γ. Μπαλάφα - Β. Μίχου

Αρχισε χτες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας η δίκη του Γιώργου Μπαλάφα και της συντρόφου του Βασιλικής Μίχου για την "υπόθεση Καπανδριτίου", που σχετίζεται με τη σύλληψή τους στις 30.11.1992 και την "ανεύρεση" όπλων και ναρκωτικών στην αγροικία τους. Από την πρώτη στιγμή οι δύο κατηγορούμενοι είχαν καταγγείλει και την υπόθεση αυτή ως μεθόδευση των διωκτικών αρχών, πράγμα που επανέλαβε στο δικαστήριο ο Γ. Μπαλάφας, όταν ρωτήθηκε αν αποδέχεται τις εναντίον του κατηγορίες ("κατοχή όπλων και πυρομαχικών με σκοπό τη διάθεσή τους σε τρίτους για τη διάπραξη κακουργημάτων, κατοχή ναρκωτικών και κατοχή πλαστής ταυτότητας και άδειας οδήγησης"). "Δεν έχω καμιά σχέση με αυτά, είπε. Πιστεύω ότι πρόκειται για μεθόδευση". "Θα μπορέσουμε να αποδείξουμε στο δικαστήριό σας ότι δεν έχουμε καμιά σχέση. Η αθωότητά μας Θα αποδειχτεί περίτρανα, όπως συνέβη και στο παρελθόν", συμπλήρωσε η Βασ. Μίχου. Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Μπαλάφας είχε αθωωθεί από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών την 1.12.1997, όταν δικάστηκε μεταξύ άλλων και για την κατηγορία της κακουργηματικής οπλοκατοχής, όσον αφορά την υπόθεση της λεγόμενης "γιάφκας Καλαμά".

Αστυνομικοί ήταν όλοι οι μάρτυρες που κατέθεσαν την πρώτη μέρα της δίκης. Ο ανθυπαστυνόμος Ιω. Μπάμπος είπε ότι συμμετείχε μαζί με άλλους 15 συναδέλφους του στην έρευνα που έγινε στο σπίτι των κατηγορουμένων στο Καπανδρίτι την 1.12.92. "Βρήκαμε - υποστήριξε - στο ερμάρι δίπλα στο τζάκι ένα πιστόλι "Μπράουνινγκ", ένα περίστροφο παλιό, σκουριασμένο, σε μια νάιλον σακούλα, ένα αεροβόλο μέσα στη συσκευασία του, ένα μεταλλικό κουτάκι με χασίς, τρεις σφαίρες, ένα γεμιστήρα και ένα σκάνερ. Σε διπλανή αποθήκη βρήκαμε ένα πηλήκιο αστυνομικού σε μια σακούλα, ένα κράνος μοτοσικλετιστή, δύο - τρία κιλά κλειδιά (!), πλαστικά δοχεία με 6.432 γραμμάρια χασίς, μια πλαστή άδεια οδήγησης και ταυτότητα στο όνομα Ν. Τσατσούλιος". Ωστόσο, ο μάρτυρας, απαντώντας σε ερώτηση του συνηγόρου υπεράσπισης Σπ. Φυτράκη,παραδέχτηκε ότι πιστόλι "Μπράουνινγκ" με τον ίδιο αριθμό είχε βρεθεί και στην Κωνσταντινούπολη το 1990.

Εξετάστηκαν, ακόμα, οι αστυνομικοί Δημ. Κατσαβριάς και Διον. Μπουλούτας που συμμετείχαν στην έρευνα της αγροικίας, ο αστυνομικός Ανδρ. Κατσαρός που δεν ήταν παρών αλλά πληροφορήθηκε από συναδέλφους του και οι Νικ. Κοκκινάκης (αντιστράτηγος ε. α.), Αναστ. Τασιγιώργος και Στ. Τζανάκης,οι οποίοι κλήθηκαν ως "ειδήμονες" επί θεμάτων τρομοκρατίας!Η δίκη συνεχίζεται σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ