Τρίτη 4 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Αστυνομική βία ενάντια στους φοιτητές

Ως "κίνηση απελπισίας" από το υπουργείο Παιδείας και τη Διοικούσα Επιτροπή του Ιονίου Πανεπιστημίου, χαρακτηρίζει η ΠΚΣ την προσπάθεια να συνεδριάσει η Διοικούσα Επιτροπή στη Νομαρχία Κεφαλονιάς στις 30 Απρίλη, και πάλι παράνομα, καθώς η Νομαρχία δεν αποτελεί πανεπιστημιακό κτίριο. Μάλιστα, στη διαμαρτυρία των φοιτητών που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο, απάντησε η αστυνομία που σύμφωνα με τις καταγγελίες των φοιτητών, επιτέθηκε στους φοιτητές και πέρασε και χειροπέδες σε έναν από αυτούς.

Παράλληλα, όπως καταγγέλλει η ΠΚΣ, έγινε από πλευράς διοικούσας επιτροπής ξεκάθαρη καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου καθώς απέβαλε τους δύο εκπροσώπους των φοιτητικών συλλόγων από τη σύστασή της για "ανάρμοστη συμπεριφορά", καταργώντας σύμφωνα με τους φοιτητές στην πράξη το θεσμό της ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Υστερα από κάλεσμα της Διοικούσας Επιτροπής και των φοιτητών έφτασε στη Νομαρχία εισαγγελέας, που έκρινε ότι η συνεδρίαση της ΔΕ και οι αποφάσεις της (για ΠΣΕ, Νέα Τμήματα μέσω του ΕΠΕΑΕΚ) είναι άκυρες. Παράλληλα, εκκρεμούν μηνύσεις των δύο φοιτητικών συλλόγων εναντίον των αστυνομικών που χτύπησαν φοιτητές.

Οι κινητοποιήσεις των φοιτητών ξεκίνησαν όταν πριν ενάμιση μήνα έγιναν από το υπουργείο Παιδείας και με ευθύνες της Διοικούσας Επιτροπής καταγγελίες συμβάσεων σε μεγάλο αριθμό καθηγητών των τμημάτων Μουσικών Σπουδών και Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου, καθιστώντας αδύνατη την ομαλή λειτουργία τους. Οι φοιτητές με αφορμή αυτό ξεκίνησαν έναν αγώνα διεκδικώντας την αυτονόμηση του Πανεπιστημίου με νομοθετική ρύθμιση, καταλαμβάνοντας τα γραφεία της διορισμένης διοικούσας επιτροπής στην Αθήνα και στην Κέρκυρα.

Η "Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας" καταγγέλλει τη χρήση αστυνομικής βίας από το υπουργείο Παιδείας και τη Διοικούσα Επιτροπή. "Καταγγέλλει την καταπάτηση του ασύλου και τον αποκλεισμό των εκπροσώπων των φοιτητών από τη ΔΕ. Οι φοιτητικοί σύλλογοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. Η τρομοκρατία δεν περνάει στους φοιτητές"!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξεκάθαρος περιορισμός του ακαδημαϊκού ασύλου (2008-06-07 00:00:00.0)
Πταισματοδίκης ζητάει λίστα πανεπιστημιακών (2002-06-08 00:00:00.0)
Αντιδημοκρατικό «stop» στον αγώνα των φοιτητών (2002-05-30 00:00:00.0)
Πότε θα λυθούν τα προβλήματα (2002-01-23 00:00:00.0)
Δε σκύβουν το κεφάλι οι φοιτητές (1999-05-05 00:00:00.0)
Κατάληψη στα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής (1999-03-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ