Τρίτη 4 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μαχητική και έμπρακτη υπεράσπιση της Αλήθειας

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για την Παγκόσμια Μέρα του Τύπου

Η καλύτερη τιμή στον Τύπο και τους λειτουργούς του "είναι η αντίσταση στα πολυποίκιλα δημοσιογραφικά φερέφωνα του ιμπεριαλισμού, που επιχειρούν να χειραγωγήσουν, να αδρανοποιήσουν τον λαϊκό παράγοντα". Αυτό σημειώνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Παραθέτουμε ολόκληρη την ανακοίνωση:

"Το ΚΚΕ, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα του Τύπου, επισημαίνει ότι η καλύτερη τιμή στον Τύπο και τους λειτουργούς του είναι η μαχητική και έμπρακτη υπεράσπιση της αλήθειας και των δικαιωμάτων των λαών που πλήττονται από τα αλλεπάλληλα κύματα παραπληροφόρησης. Είναι η αντίσταση στα πολυποίκιλα δημοσιογραφικά φερέφωνα του ιμπεριαλισμού, που επιχειρούν να χειραγωγήσουν, να αδρανοποιήσουν τον λαϊκό παράγοντα.

Είναι η απερίφραστη καταδίκη των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, που προκαλούν εκατόμβες αθώων θυμάτων και, μεταξύ άλλων, καταστροφή των Μέσων Ενημέρωσης.

Είναι η καταγγελία των ΝΑΤΟικών κέντρων προπαγάνδας που επιχειρούν να φιμώσουν και να χειραγωγήσουν τους λαούς, για να προωθήσουν απρόσκοπτα τα σχέδιά τους.

Η πάλη των δημοσιογράφων, αλλά και του λαϊκού κινήματος, κατά αυτών των σχεδίων, είναι η βασική προϋπόθεση για την προάσπιση της δημοκρατικής πληροφόρησης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ