Παρασκευή 11 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δύναμη στο ΚΚΕ

Σε δυο 24ωρα ανοίγουν οι κάλπες. Εχει φτάσει η ώρα του απολογισμού, της κρίσης, της απόφασης. Εχει φτάσει η ώρα της ευθύνης. Με ποιον θα πάμε; Ποιον θα αφήσουμε; Εφτασε η ώρα του ελληνικού λαού να μιλήσει. Στο μέτρο που μια εκλογική διαδικασία το επιτρέπει, τα εκατομμύρια των ψηφοφόρων που την Κυριακή θα βρεθούν πίσω από το παραβάν, πρέπει να σταθμίσουν όλα τα δεδομένα. Εχουν το χρέος να πάρουν θέση και με τον τρόπο που θα ψηφίσουν, θα απαντήσουν στο ερώτημα: Πόση σημασία δίνουν στην ψήφο τους; Γι' αυτό ας το σκεφτούμε όλοι. Τι σημαίνει και κυρίως τι θα σημαίνει από τη Δευτέρα το πρωί η μεθαυριανή μας ψήφος;

Το ΚΚΕ έχει ξεκαθαρίσει στους πάντες σε ποιους απευθύνεται. Εχει ξεκαθαρίσει με τη μέγιστη δυνατή σαφήνεια σε ποιους δεν απευθύνεται. Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα - κανένα άλλο κόμμα δε διανοήθηκε κάτι τέτοιο - που καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου φωτογράφισε με απόλυτη πιστότητα όλους εκείνους που δε θέλει να το ψηφίσουν!

Οποιος θέλει να ψηφίσει "ναι" στο ΝΑΤΟ και στο νέο δόγμα του, όποιος θέλει να ταυτιστεί με την υπογραφή κάτω από το διάταγμα των βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία, όποιος θέλει μια Βαλκανική κάτω από την μπότα του Κλίντον, του Μπλερ και του Σρέντερ, όποιος θέλει να παραταχτεί δίπλα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, που πανηγυρίζουν για τη διέλευση των Αμερικανών πεζοναυτών από το Λιτόχωρο προς το Κοσσυφοπέδιο, ή με το ΣΥΝ και το ΔΗΚΚΙ, που βαφτίζουν αυτό το στρατό κατοχής σαν "ειρηνευτική δύναμη" (!), να μην ψηφίσει ΚΚΕ.

Οποιος θέλει να ψηφίσει "ναι" στην ΕΕ που διόρισε ύπατο αρμοστή της ΚΕΠΠΑ της τον Σολάνα (!), όποιος θέλει να ψηφίσει "υπέρ" των "κεντροαριστερών" ή των "κεντροδεξιών" εγκληματιών πολέμου, όποιος θέλει να ψηφίσει "ναι" στην πολιτική της ΟΝΕ και των δεκάδων εκατομμυρίων φτωχών και άνεργων Ευρωπαίων πολιτών, όποιος θέλει να ψηφίσει "ναι" στις γαλαζοπράσινες ιαχές υπέρ του "συμφώνου σταθερότητας" και του ηλεκτρονικού φακελώματος, όποιος θέλει να ψηφίσει "ναι" στις απάτες και αυταπάτες περί μιας ΕΕ που θα πάψει, λέει, να ταϊζει τους λαούς της με διοξίνες και θα τους ταϊζει με... χαβιάρι, να μην ψηφίσουν ΚΚΕ.

Οποιος θέλει να στηρίξει την πολιτική που τινάζει στα ύψη τα κέρδη των βιομήχανων, των τραπεζιτών και των εφοπλιστών, αλλά στους μισθωτούς... παρέχει "αυξήσεις" σε επίπεδα κάτω του πληθωρισμού, στους αγρότες την "υπόσχεση" ότι θα τους ξεκληρίσει κατά 50%, στους νέους ότι ο ένας στους δυο θα είναι εγγυημένα άνεργος, όποιος θέλει να ψηφίσει υπέρ της προάσπισης των συμφερόντων των μεγαλοθαμώνων του Χρηματιστηρίου, όποιος θέλει μια πολιτική που στέλνει τα ΜΑΤ στους μαθητές και τους μαθητές στο εμπόριο ιδιωτικοποιημένης "γνώσης", όποιος θέλει να ψηφίσει εκείνους που ζητούν από τον κ. Σημίτη να τους χρίσει και επισήμως ως το "δεκανίκι" του, τότε, να μην ψηφίσει ΚΚΕ.

Η ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει: Ψήφος υπέρ του αγώνα, υπέρ του πατριωτισμού, του διεθνισμού, της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας. Η ψήφος υπέρ του ΚΚΕ σημαίνει: Ψήφος κατά του ευρω-ατλαντικού ιμπεριαλισμού, κατά των δολοφόνων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, κατά των μονοπωλίων, κατά των εκμεταλλευτών, κατά της εξάρτησης, της λιτότητας και του ραγιαδισμού. Οποιος δίνει τέτοια σημασία στην ψήφο του, ας ψηφίσει ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ