Παρασκευή 11 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ ΠΑΤΡΑΣ
Ψήφος με κριτήριο τα λαϊκά συμφέροντα

Με κεντρικό ομιλητή τον Κ. Παρασκευά, πραγματοποιήθηκε προχτές η προεκλογική συγκέντρωση στην εργατογειτονιά της Πάτρας

Τώρα πρέπει να εκφραστεί η αντίσταση του λαού στο βρώμικο πόλεμο, η απόφασή του να αγωνιστεί για να τον σταματήσει. Και η καλύτερη έκφραση της αντίστασης είναι η ψήφος με κριτήριο τα λαϊκά συμφέροντα, η ψήφος στο πλατύ ενωτικό ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, την Κυριακή, που θα αναδείξει μια ισχυρή συμπαράταξη με τους κομμουνιστές, η οποία θα ανοίγει δρόμους μέσα στην κοινωνία. Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε στο "παρά πέντε" των εκλογών ο Κώστας Παρασκευάς,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, μιλώντας στη συνοικία των Προσφυγικών της Πάτρας. Το ακροατήριο, που συγκεντρώθηκε στην απόλυτα ταιριαστή με το περιεχόμενο της εκδήλωσης πλατεία Ελευθερίας, δεν έχανε στιγμή την ευκαιρία να εκφράζει τη συμφωνία του με τον ομιλητή. Νεολαίοι που διατράνωναν αποφασιστικά τη θέλησή τους να μπουν εμπόδιο στα σχέδια των "γερακιών" των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, μέλη και παλιοί φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ, αλλά και νέοι φίλοι που συναντήθηκαν με τους κομμουνιστές στους αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες και αποφάσισαν να επενδύσουν την ψήφο τους, σύμφωνα με τις πράξεις τους.

Ανοίγοντας την εκδήλωση, ο γραμματέας της ΝΕ Αχαϊας Νίκος Καραθανασόπουλος σημείωσε πως πρόκειται για την τυπική ολοκλήρωση της προεκλογικής περιόδου, η οποία σημαδεύτηκε από εξορμήσεις, περιοδείες και ομιλίες σε κάθε γωνιά της Αχαϊας και κάλεσε όλα τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ να δώσουν μέχρι την τελευταία στιγμή τη μάχη του ψηφοδελτίου, ώστε η επομένη των εκλογών να βρει ενισχυμένο το αγωνιστικό κομμάτι του λαού που στρατεύεται με το ΚΚΕ, ώστε "τη Δευτέρα, ο λαός και η νεολαία να έχουν το δικαίωμα να ελπίζουν και να χαμογελούν".

Παίρνοντας το λόγο, ο Κ. Παρασκευάς σημείωσε πως το ΚΚΕ έχει κάθε δικαίωμα να απευθύνεται στο λαό, επειδή οι κομμουνιστές ήταν "και χτες και προχτές δίπλα στους αγώνες του και θα είναι και την επομένη των εκλογών".

Αναφέρθηκε στις αιτίες και τους ενόχους για το βρώμικο πόλεμο, τονίζοντας πως είναι απάτη η προσπάθεια διαχωρισμού της "καλής" ΕΕ από το δολοφονικό ΝΑΤΟ, καθώς οι ίδιες κυβερνήσεις της ΕΕ που κάνουν λόγο για ειρήνη είναι εκείνες που μέσα στο ΝΑΤΟ συμμετέχουν και βοηθούν με κάθε τρόπο στο μακέλεμα των Γιουγκοσλάβων. Στη συνέχεια, σημείωσε πως η ΕΕ έχει ενιαία πολιτική ενάντια στα δικαιώματα των εργατών, των αγροτών, των συνταξιούχων, των μικρομεσαίων, των ανέργων και της νεολαίας και αναφέρθηκε στις αρνητικές επιπτώσεις για τη χώρα μας από την παραμονή της στην ΕΕ, για τις οποίες ο λαός δε ρωτήθηκε και κάλεσε όλους αυτούς που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ που εφαρμόζει η κυβέρνηση και χειροκροτούν τα άλλα κόμματα να στηρίξουν το ΚΚΕ, που αποτελεί τη μόνη εγγύηση για την αποτροπή αυτής της πολιτικής. Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ θα στείλει παντού το μήνυμα της αντίστασης και της απειθαρχίας και θα γίνει αφετηρία νέων εξελίξεων σε όφελος του λαού, σημείωσε ο Κ. Παρασκευάς και κάλεσε τους πολίτες να αξιοποιήσουν την ψήφο τους προς το συμφέρον τους, ενισχύοντας το ενωτικό ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Λόγος, που αμέσως "απαντήθηκε" από τους ακροατές, οι οποίοι διατράνωσαν το δικό τους "ΟΧΙ στην υποταγή. ΚΟΚΚΙΝΟ την Κυριακή".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ