Παρασκευή 11 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η "δημοσιογραφία" τους

Δύο αλλοδαπές δημοσιογράφοι - με αυτήν την ιδιότητα μας παρουσιάζονταν μέχρι εκείνη την ώρα - προσπαθούσαν χτες το πρωί να προσεγγίσουν τους Αμερικανούς στρατιώτες, που κάθονταν κοντά στα τεθωρακισμένα οχήματά τους αμέσως μετά την απόβαση στο Λιτόχωρο. Κρατούν μία φωτογραφική μηχανή και μια μικρή κάμερα. Ανδρες του Λιμενικού Σώματος δεν τις αφήνουν να προσεγγίσουν περισσότερο από ό,τι οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι.

Η ώρα είναι 7 το πρωί. Επιστρέφουν στο αυτοκίνητό τους, με αριθμό κυκλοφορίας ΝΕΜ 1742.Ανοίγουν το πορτ - μπαγκάζ, βγάζουν από μέσα αμερικανικές στολές παραλλαγής και τις φορούν. Στις στολές γράφει "US NAVY",φέρουν διακριτικά κελευστή και το όνομα της μιας "δημοσιογράφου" αναγράφεται ως BOLL.Επιστρέφουν στο επίμαχο σημείο δείχνουν κάποιες ταυτότητες και οι λιμενικοί βαρούν προσοχές.

Αλλοι αλλοδαποί "δημοσιογράφοι" και "τεχνικοί τηλεόρασης" κατεβαίνουν από τα πολεμικά πλοία των Αμερικανών, με τα "χόβερκραφτ" που μεταφέρουν στην ακτή, τις μηχανές που προορίζονται να μακελέψουν και από στεριάς τα Βαλκάνια. Τέτοια ανεξαρτησία. Ας προσέχουμε ποιος κινείται δίπλα μας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ