Παρασκευή 11 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανιστόρητοι αντικομμουνιστές

Είναι γνωστό ότι ο ΣΥΝ, παρ' όλο που ζητούσε να σταματήσουν οι βάρβαροι ΕυρωΝΑΤΟικοί βομβαρδισμοί στη Γιουγκοσλαβία, δεν έχανε ευκαιρία να προβάλλει τη γνωστή προπαγάνδα "περί εθνοκάθαρσης" του Μιλόσεβιτς, δίνοντας μ' αυτόν τον τρόπο, είτε θέλουν να το παραδεχτούν είτε όχι, άλλοθι στην ΑμερικανοΝΑΤΟική επέμβαση κατά της Γιουγκοσλαβίας. Μάλιστα, η ηγεσία του ΣΥΝ, είχε σηκώσει και συντηρούσε την προπαγάνδα για την "άρση της αυτονομίας του Κοσσόβου", αποσιωπώντας ότι αυτό έγινε από τη στιγμή που διαπιστώθηκε ότι η αυτονομία χρησιμοποιούνταν από τους εγκληματίες του ΟΥΤΣΕΚΑ και τους πάτρωνές του, σαν "όχημα" για την απόσχιση της περιοχής από τη Σερβία.

***

Αυτή η στάση της, έκανε την ηγεσία του ΣΥΝ να αντιμετωπίσει την ΕυρωαμερικανοΝΑΤΟική επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία τουλάχιστον με αμηχανία στην αρχή των βομβαρδισμών και να αποφεύγει καθαρά να την καταδικάσει. Ακόμα και τη γνωστή "συμφωνία" του Ραμπουγιέ που αποκαλύφθηκε ότι καταργούσε κάθε έννοια ανεξαρτησίας της Γιουγκοσλαβίας πρόβαλε ο ΣΥΝ σαν πλαίσιο για αντιμετώπιση της γιουγκοσλαβικής κρίσης, ταυτιζόμενη με τις αντιδραστικές κυβερνήσεις της ΕΕ που βομβαρδίζουν τη Γιουγκοσλαβία.

***

Παρ' όλα αυτά και ενώ θα έπρεπε τουλάχιστον να προσέχει η ηγεσία του ΣΥΝ, τις τελευταίες μέρες και στο ίδιο μήκος κύματος με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ - για να μην ξεχνάμε και την κεντροαριστερά... - προσπαθεί να δώσει και μαθήματα στο ΚΚΕ! Προχτές το βράδυ, σε τηλεοπτική εκπομπή, ο γνωστός για τις αντι-ΚΚΕ ψυχώσεις του Π. Κουναλάκης, έφθασε στο σημείο να... εκστομίσει ότι το ΚΚΕ είναι κόμμα του πολέμου! Το πρόσχημα ήταν το γεγονός πως το ΚΚΕ επιμένει να πρωτοστατεί στις λαϊκές αντιδράσεις κατά των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων που διέρχονται τη χώρα μας με το μανδύα της ειρηνευτικής δύναμης, προκειμένου να εγκατασταθούν ως στρατεύματα κατοχής στο Κοσσυφοπέδιο.

***

Βεβαίως, η αντικουκουέδικη εμπάθεια ηγετικών στελεχών του ΣΥΝ δεν αρκεί να εξηγήσει πώς μπορούν να προβάλλουν, ως παντελώς ανιστόρητοι, τέτοια παραμύθια. Η αλήθεια είναι ότι η ηγεσία του ΣΥΝ αισθάνεται άβολα, καθώς με τα τελευταία γεγονότα πολύς κόσμος διαπίστωσε και εκτίμησε τις ξεκάθαρες θέσεις και τη συνέπεια του ΚΚΕ και προσβλέπει σ' αυτό. Γι' αυτό και η ηγεσία του ΣΥΝ, συνταυτιζόμενη με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, καταφεύγει στην γκρίζα προπαγάνδα της "εξαθλίωσης και της αναμπουμπούλας" που τάχα θέλει το ΚΚΕ. Νομίζουν πως μπορούν, έτσι, να κρύψουν τις πομπές τους και να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους(!); Αν αποδείχνουν κάτι, είναι ότι παραμένουν ανιστόρητοι και εμπαθείς αντικομμουνιστές...

Γ. Ζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ