Παρασκευή 11 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
"Αντίσταση και απειθαρχία, τώρα"!

Περιοδεία του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΚΚΕ στα Ναυπηγεία και στην ΠΥΡΚΑΛ Ελευσίνας

Τα Ναυπηγεία και την ΠΥΡΚΑΛ Ελευσίνας επισκέφτηκε χτες ο Κ. Παρασκευάς,μέλος του ΠΓ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στους εργαζόμενους για όλα εκείνα τα ζητήματα που πρέπει να βαρύνουν ιδιαίτερα στην απόφασή τους για το ποιο κόμμα θα ενισχύσουν με την ψήφο τους.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του ο Κ. Παρασκευάς συναντήθηκε και με στελέχη της ΠΥΡΚΑΛ, που δεν έκρυψαν τον προβληματισμό και την ανησυχία τους για το μέλλον της επιχείρησης. Μιλώντας του για την κατάσταση της ΠΥΡΚΑΛ τόνισαν ότι οι δραστηριότητές της συνεχώς συρρικνώνονται κι αυτό παρά το γεγονός ότι διαθέτει τεράστιες δυνατότητες και ότι θα μπορούσε να παίξει σημαντικό ρόλο στην αμυντική θωράκιση της χώρας. Δεν έκρυψαν και την πικρία τους για την απόφαση της κυβέρνησης να αποκλείσει τις ελληνικές πολεμικές βιομηχανίες από τα εξοπλιστικά προγράμματα "μαμούθ", που θα κοστίσουν στη χώρα μερικά τρισεκατομμύρια δραχμές.

Ο Κ. Παρασκευάς, μιλώντας με τους εργάτες των Ναυπηγείων, αλλά και της ΠΥΡΚΑΛ, αναφέρθηκε εκτενώς στο "έγκλημα που συνεχίζεται σε βάρος του λαού της Γιουγκοσλαβίας", αλλά και στην απόβαση των ΝΑΤΟικών δυνάμεων στο Λιτόχωρο, τονίζοντας μεταξύ άλλων: "Οι δυνάμεις αυτές είναι στρατεύματα κατοχής, που θα εγκατασταθούν στη Γιουγκοσλαβία και θα καθυποτάξουν το λαό της. Εδώ δεν πρόκειται για ειρήνη, όχι για την ειρήνη που θέλουν οι λαοί, η συμφωνία επιτεύχθηκε με το πιστόλι στον κρόταφο και τα σχέδια των αμερικανοΝΑΤΟικών και Ευρωπαίων εγκληματιών πάνε παραπέρα, στο διαμελισμό των Βαλκανίων, στη δημιουργία κρατών - προτεκτοράτων, που θα αποτελούν προγεφυρώματα για την επέκτασή τους σε άλλα κράτη".

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής κατήγγειλε έντονα την κυβέρνηση, αλλά και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις για τη στάση τους απέναντι στο στυγερό ΝΑΤΟικό έγκλημα, τονίζοντας ότι η στάση αυτή πρέπει να είναι ένα από τα κριτήρια με βάση τα οποία θα ψηφίσουν οι εργαζόμενοι, όπως και η στάση τους απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ενωση και απέναντι στα συμφέροντα και τα δικαιώματα του λαού.

Σχετικά με τα όσα ακούγονται και λέγονται προεκλογικά ο Κ. Παρασκευάς κατήγγειλε στους εργάτες: "Μιλάνε για δρόμο ειρήνης όταν η χώρα έγινε με τη δική τους συγκατάθεση ορμητήριο του ΝΑΤΟ, όταν εκχώρησαν δικαιώματα. Μας παριστάνουν τους ειρηνοποιούς, όταν είναι συνυπεύθυνοι. Λένε, όταν δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά. Τους καταγγέλλουμε. Ξέρουν ότι αν σπάσει η αντίσταση του γιουγκοσλάβικου λαού, ο κίνδυνος θα μεταφερθεί προς τη χώρα μας. Ξέρουν επίσης ότι οι ιμπεριαλιστές δεν εξευμενίζονται με παραχωρήσεις".

Αναφερόμενος στη στάση συνολικά της Ευρωπαϊκής Ενωσης υπογράμμισε: "Επειδή πολλά λέγονται, θέλω να πω ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση δε σύρθηκε, πρωτοστάτησε στον πόλεμο για να κερδίσει μερτικό από τη λεία. Η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει ενιαία στάση και γραμμή για την κατάργηση του 8ωρου, της μονιμότητας, για τις ιδιωτικοποιήσεις, για το τσαλαπάτημα των κοινωνικών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, για τα δημοκρατικά ζητήματα. Αυτή την Ευρωπαϊκή Ενωση στηρίζουν οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, αυτήν την Ευρωπαϊκή Ενωση του Μάαστριχτ και του Αμστερνταμ ψήφισαν".

Καταλήγοντας μετέφερε ένα μήνυμα ελπίδας στους εργάτες λέγοντας: "Είναι στο δικό μας το χέρι να τους ανατρέψουμε. Μπορούμε να επιβάλουμε να σταματήσει η εκχώρηση των πάντων στους ισχυρούς. Αντίσταση και απειθαρχία τώρα. Μπορούμε και πρέπει να συσπειρωθούμε, να οικοδομήσουμε τη δική μας πανίσχυρη ενότητα, να γίνουμε το θεμέλιο του παλλαϊκού μετώπου, που θα συγκρουστεί με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, που θα ανοίξει τον άλλο δρόμο ανάπτυξης για τη χώρα, που θα διεκδικήσει λαϊκή εξουσία. Γι' αυτό σας καλούμε να ενισχύσετε το ΚΚΕ, το κόμμα που στάθηκε πλάι στους εργάτες και στο λαό, που δε μάσησε τα λόγια του ποτέ, που δεσμεύεται ότι και μετά τις εκλογές θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2011-01-12 00:00:00.0)
Υπέρ των «ευρωπαϊκών» επεμβάσεων (2006-09-19 00:00:00.0)
Προωθείται η συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση της ΠΥΡΚΑΛ (1998-07-22 00:00:00.0)
"Νέα εποχή", παλιά πολιτική (1997-05-04 00:00:00.0)
Για το "χατίρι" των Αμερικανών (1996-10-04 00:00:00.0)
Νέα θηλιά στην ΠΥΡΚΑΛ (1996-06-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ