Παρασκευή 11 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΟΡΑΚΑΣ
Στους εργαζόμενους στηρίζουμε τη δύναμή μας

Περιοδεία στο κτίριο της ΕΤ-1 και στο ραδιομέγαρο πραγματοποίησε χτες το πρωί ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ

Την ανάγκη να διατηρηθεί, αλλά και να ενισχυθεί, ο κρατικός χαρακτήρας της ΕΡΤ, ώστε να αξιοποιηθεί το πολυτιμότερο κεφάλαιο της κρατικής τηλεόρασης, δηλαδή οι εργαζόμενοι, ήταν μερικά από τα σημεία - κλειδιά, που επισήμανε ο Στρατής Κόρακας,επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ, σε περιοδεία που πραγματοποίησε, χτες το πρωί, στο κτίριο της ΕΤ-1 και στο Ραδιοτηλεοπτικό Μέγαρο. Παράλληλα, κάλεσε τους εργαζόμενους στις 13 Ιούνη μέσα από τις ευρωεκλογές να στείλουν ηχηρό μήνυμα αντίστασης στην πολιτική της ιδιωτικοποίησης, της λιτότητας, του ραγιαδισμού.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για το μέλλον και την κατάληξη της κρατικής τηλεόρασης, για το καθεστώς εκμετάλλευσης, που τείνει να καθιερωθεί στις εργασιακές σχέσεις και το συνταξιοδοτικό. "Η ελληνική, κρατική τηλεόραση χρεώνεται από λανθασμένες επιχειρηματικές αποφάσεις. Αλλά κάποιοι σπεύδουν να κατηγορήσουν εμάς", ήταν η παρατήρηση ενός εργαζομένου. Ωστόσο, δεν παρέλειψαν να υπογραμμίσουν, "τη σημαντική προσφορά του ΚΚΕ και το δυναμικό ρόλο του, στον αγώνα των εργαζομένων για διατήρηση του κρατικού χαρακτήρα της ΕΡΤ".

Μιλώντας στους εργαζόμενους, ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του Κόμματος τόνισε, πως η ΕΡΤ μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της χώρας, εφόσον εκσυγχρονιστεί τεχνολογικά, καλυφθούν τα κενά σε προσωπικό και γίνουν οι απαραίτητες επενδύσεις. "Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι εργαζόμενοι, και ειδικά σε τομείς όπως η ΕΡΤ, θα εκτιμήσουν τα κόμματα ανάλογα με την προσφορά τους τα προηγούμενα χρόνια. Και το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που παρέμεινε σταθερό στις θέσεις του, αγωνιζόμενο πάντα στο πλευρό των εργαζομένων", υπογράμμισε ο Στρ. Κόρακας. Αναφερόμενος στη σκανδαλώδη σύμβαση, με την ψηφιακή τηλεόραση, τόνισε ότι η κυβέρνηση "έβαλε" στη σύμβαση για την ψηφιακή τηλεόραση τους ιδιώτες, τη στιγμή που έπρεπε να δώσει την αποκλειστικότητα στην κρατική τηλεόραση. "Το αποτέλεσμα είναι η κρατική τηλεόραση να διεκδικεί μετά βίας ένα 10% της σύμβασης για την ψηφιακή τηλεόραση, τη στιγμή που είναι η μόνη που έχει την απαραίτητη τεχνολογία", επισήμανε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Στη συνέχεια ο Στρ. Κόρακας αναφέρθηκε στη στάση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που ενώ λέει "πρώτα η Ελλάδα" εννοεί: ""Πρώτα η Ελλάδα" των βιομηχάνων, του μεγάλου κεφαλαίου. Και την ίδια ώρα την Ελλάδα των εργαζομένων, των ανέργων, του λαού, τη βάζει σε τελευταία μοίρα. Στον πάτο. Γιατί ο δρόμος προς την ΟΝΕ και την ΕΕ στηρίζεται στην εξαθλίωση του λαού και των εργατικών στρωμάτων".

Οσον αφορά τη στάση και τη θέση του ΚΚΕ ο Στρ. Κόρακας τόνισε: "Σεβόμαστε το λαό μας και του λέμε την αλήθεια. Στόχος του ΚΚΕ, μπροστά σε όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη και στα Βαλκάνια, είναι η οικοδόμηση ενός παλλαϊκού, αντιπολεμικού, αντιιμπεριαλιστικού, αντιμονοπωλιακού, δημοκρατικού μετώπου. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αντισταθούμε στις εξελίξεις που δρομολογούνται και που αν σαν κράτος συνεχίσουμε την ίδια τακτική θα μας οδηγήσουν σε ολέθριες καταστάσεις".

Καταλήγοντας ο Στρ. Κόρακας, τόνισε ότι μοναδική δύναμη του ΚΚΕ είναι ο λαός και οι εργαζόμενοι, που με την ψήφο τους θα πρέπει να το ενισχύσουν, ώστε στις 14 Ιούνη να μπορούν να παλέψουν για τα δικαιώματα των εργαζομένων από καλύτερες θέσεις. "Μπορούμε να σας κοιτάζουμε ίσια στα μάτια, γιατί ξέρουμε να ανταποκρινόμαστε στις απαιτήσεις σας, ξέρουμε να αγωνιζόμαστε στο πλευρό σας για έναν καλύτερο, ειρηνικό κόσμο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ