Παρασκευή 11 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ
Υπέρ της ΝΑΤΟικής "ειρήνης" και της "ανεμπόδιστης" λιτότητας

"Εχουμε ειρήνη"! Πρόκειται για χτεσινή δήλωση του πρωθυπουργού, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης στον ΑΝΤΕΝΝΑ. Ο κ. Σημίτης, ο ίδιος άνθρωπος που μέχρι τώρα - αν και υπέγραψε τους βομβαρδισμούς - απόφευγε πάση θυσία να προφέρει τη λέξη "πόλεμος", τώρα που τα ΝΑΤΟικά στρατεύματα κατοχής εισβάλλουν στο Κοσσυφοπέδιο, μιλά για "ειρήνη"! Υπεραμυνόμενος, δε, της μετατροπής της χώρας σε προγεφύρωμα της απόβασης των Αμερικανών πεζοναυτών, αναρωτήθηκε: "Εμείς θα σταθούμε στην μπάντα; Εμείς δε θα βοηθήσουμε σε αυτή τη διαδικασία;"!

Πέρα, όμως, από τα παραπάνω φιλοΝΑΤΟικά, χτες ο Κ. Σημίτης, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι η Ελλάδα "βρίσκεται στο σωστό δρόμο της ευημερίας και της προκοπής για όλους" (!) επιχείρησε να πείσει τους Ελληνες ψηφοφόρους να ψηφίσουν το κόμμα του την Κυριακή. Ο κ. Σημίτης - κατά τη διάρκεια ραδιοτηλεοπτικού του μηνύματος - προσέδωσε για μια ακόμα φορά στις εκλογές το γνωστό διλημματικό χαρακτήρα του "εγώ ή το χάος", με το οποίο πορεύεται το ΠΑΣΟΚ καθόλη την προεκλογική περίοδο. Ο πρωθυπουργός, αφού επανέλαβε πολλές φορές το "πρώτα η Ελλάδα", που υποτίθεται ότι καθορίζει την πολιτική της κυβέρνησης, υποστήριξε ότι "η Ελλάδα είναι δύναμη σταθερότητας, ασφάλειας, ανάπτυξης και ειρήνης για όλη την περιοχή"...

Βεβαίως, όσο κι αν προσπάθησε να ωραιοποιήσει την εικόνα της κυβερνητικής πολιτικής, δεν απέφυγε για μια ακόμα φορά να εμφανιστεί προκλητικός έναντι της κοινής νοημοσύνης. Ως κυβέρνηση "προστατεύσαμε την αύξηση του πραγματικού εισοδήματος των μισθωτών" (!), είπε ο κ. Σημίτης, ενώ, μην αφήνοντας περιθώρια παρερμηνειών για το τι σημαίνει ψήφος υπέρ του ΠΑΣΟΚ, "υποσχέθηκε" στον ελληνικό λαό ότι, εφόσον υπερψηφιστεί το κόμμα του, "θα συνεχιστεί ανεμπόδιστα" η ακολουθούμενη πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ