Παρασκευή 11 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διορίστηκαν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι

Ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας στις μεθαυριανές εκλογές αναμένεται με τον έγκυρο διορισμό των δικαστικών αντιπροσώπων και των μελών των εφορευτικών επιτροπών. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Αρείου Πάγου και της Διεύθυνσης Πληροφορικής του ΔΣΑ, μέχρι χτες είχαν διοριστεί 20.343 δικαστικοί αντιπρόσωποι (τακτικοί και αναπληρωματικοί), από τους οποίους το 74,62% είναι δικηγόροι και το 20,25% δικαστικοί υπάλληλοι. Η επιλογή τους έγινε από το Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με το σύστημα της ηλεκτρονικής κλήρωσης.

Στο Νομό Αττικής διορίστηκαν 3.718 δικαστικοί αντιπρόσωποι, όσα και τα εκλογικά τμήματα της Α' και Β' περιφέρειας Αθηνών, καθώς και του υπολοίπου Αττικής. Οι τακτικοί και αναπληρωματικοί δικαστικοί αντιπρόσωποι έχουν παραλάβει ήδη τους διορισμούς τους. Το ίδιο και τα 30.000 μέλη των εφορευτικών επιτροπών, που διορίστηκαν παρουσία των δικαστικών αρχών.

Και μια υπενθύμιση προς τους ψηφοφόρους: Συνεργεία δικαστικών υπαλλήλων θα βρίσκονται στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, αλλά και στις πρωτεύουσες των νομών για να προσθέτουν φύλλα στα εκλογικά βιβλιάρια, κάθε μέρα και μέχρι το κλείσιμο της κάλπης το απόγευμα της Κυριακής. Για να ψηφίσει, όμως, κάποιος πρέπει να έχει, εκτός από το εκλογικό του βιβλιάριο, την αστυνομική του ταυτότητα ή οποιοδήποτε άλλο επίσημο έγγραφο (πχ διαβατήριο), που να αναφέρει τα στοιχεία του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ