Παρασκευή 11 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ανταποδοτική

Στους εργαζόμενους της AEG και της "ΑΣΗΜΟΤΕΧΝΙΚΗΣ" μίλησε προχτές η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Χρ. Τσεντούρου

Να ψηφίσετε το ΚΚΕ για να ενισχύσετε τη δική σας δύναμη. Και για να τιμωρήσετε εκείνους που διεξάγουν έναν ανελέητο πόλεμο όχι μόνο με τα κανόνια τους, αλλά και με την αφαίρεση όλων των κοινωνικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων σας. Να καταδικάσετε όλους αυτούς τους φιλελεύθερους, σοσιαλδημοκράτες και κεντροαριστερούς και με την ψήφο σας, κάλεσε τους εργαζόμενους, μιλώντας προχτές, στα εργοστάσια της ΑΕG και της "ΑΣΗΜΟΤΕΧΝΙΚΗΣ" στο Κρυονέρι Αττικής, η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Χριστίνα Τσεντούρου.

Ομως, πρόσθεσε, δε ζητάμε μόνο ψήφο και ενίσχυση στο ΚΚΕ που θα είναι ψήφος ανταποδοτική. Θέλουμε και τη συνεχή καθημερινή δράση σας γιατί μέσα από εκεί οι εργαζόμενοι θα συνειδητοποιούν τη δύναμή τους και θα παλεύουν για τα πραγματικά δικαιώματά τους.

Αναφερόμενη στο νόημα της ψήφου, η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ τόνισε στους εργαζόμενους: "Δεν είναι μόνο το ΝΑΤΟ που πρέπει να καταδικάσετε με την ψήφο σας, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ενωση και την ΟΝΕ της, που είναι η άλλη πλευρά που μαζί υπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Γιατί αυτό είναι το οικοδόμημα των πολυεθνικών που έφτιαξαν για λογαριασμό τους για να επιβάλουν τη λιτότητα στους εργαζόμενους, για να αφαιρούν τα εργατικά δικαιώματα. Καταργούν το 8ωρο και επιβάλλουν τη μερική απασχόληση για να μας κάνουν και "μερικούς" ανθρώπους", είπε χαρακτηριστικά.

"Γι' αυτήν την πολιτική είναι τεράστιες οι ευθύνες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά ευθύνες έχουν και τα άλλα κόμματα που σπέρνουν αυταπάτες πως τάχα μπορεί να βελτιωθεί αυτή η κατάσταση. Η ΟΝΕ και τα "πρώτα η Ελλάδα" είναι για τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, δεν αφορούν τους εργαζόμενους, είναι για τους Βαρδινογιάννηδες και τους Λάτσηδες. Κι εμείς θέλουμε να τα αλλάξουμε. Οι κομμουνιστές λέμε ότι μόνο το εργατικό κίνημα, η λαϊκή πάλη μπορεί να αλλάξει τα πράγματα. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την ανατροπή αυτής της αντιδραστικής, αντεργατικής πολιτικής. Εμείς θέλουμε η εργατική τάξη να είναι όρθια, να παλεύει ενάντια σ' αυτά. Θέλουμε με την ψήφο της στο ΚΚΕ να δείξει ότι δε δίνει καμιά συναίνεση στα αφεντικά και στα κόμματα που τα υπηρετούν. Να το ξέρετε, η ψήφος και η ενίσχυση στο ΚΚΕ θα είναι ένα μήνυμα για το σήμερα και για το αύριο, για τα συμφέροντά σας, ένα μήνυμα ενάντια στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών και την επίθεση που γίνεται στα δικαιώματά σας. Θα είναι μια ψήφος ανταποδοτική για τα συμφέροντα τα δικά σας και όλων των εργαζομένων", κατέληξε η Χριστίνα Τσεντούρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ