Παρασκευή 11 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να καταγγελθεί η Ευρωπαϊκή Ενωση του ιμπεριαλισμού

Περιοδεία του Αγάπιου Παπανεοφύτου, υποψηφίου ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού

Να αντισταθούν και να καταγγείλουν την ΕΕ του ιμπεριαλισμού και της επιβολής των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, υποστηρίζοντας το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, κάλεσε τους εργαζόμενους του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) σε πρόσφατη περιοδεία στον Οργανισμό, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κόμματος Αγ. Παπανεοφύτου.Οπως τόνισε, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους, ο Αγ. Παπανεοφύτου, έστω κι αν κανείς διαφωνεί ιδεολογικά με το Κομμουνιστικό Κόμμα, ξεχωρίζει τη συνέπεια, με την οποία από τη μέρα που γεννήθηκε στηρίζει τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Οταν το ΚΚΕ, τόνισε ο ίδιος, από το 1974 μιλούσε για το ρόλο της ΕΟΚ, του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών κάποιοι το κατηγορούσαν για δογματισμό κι έπρεπε να γίνουν τραγικά γεγονότα σαν αυτά που διαδραματίζονται σήμερα στη Γιουγκοσλαβία, για να αποδειχτεί ότι αυτή ήταν η αλήθεια. Για να αποδειχτεί ο ρόλος της ΕΕ, που μας καλούν να στηρίξουμε και των Αμερικανών των "φίλων μας". Επίσης, ο Αγ. Παπανεοφύτου τόνισε ότι εάν σήμερα η ΝΔ ψιθυρίζει αντιΝΑΤΟικές κορόνες δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι είναι αυτή που με κάθε τρόπο στήριζε και στηρίζει το ΝΑΤΟ. Οσο για το ΠΑΣΟΚ, αυτό πριν ανέλθει στην εξουσία χρησιμοποιούσε συνθήματα του ΚΚΕ ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΟΚ και σήμερα καλεί το λαό να δεχτεί την υποταγή, τη μετατροπή των βαλκανικών χωρών σε προτεκτοράτο και το ξεζούμισμα των εργαζομένων. Και τα όποια αντιαμερικανικά συνθήματα ψιθυρίζονται, θα σταματήσουν μετά τις εκλογές. Ο ίδιος κατήγγειλε ότι η στάση των κυβερνήσεων των χωρών της ΕΕ απέναντι στον πόλεμο είναι συνειδητή. Τα αεροπλάνα, είπε χαρακτηριστικά, που βομβαρδίζουν τη Γιουγκοσλαβία είναι γερμανικά, ιταλικά και βρετανικά.

Αναφερόμενος στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που βιώνουν οι εργαζόμενοι στον ΕΟΤ ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κόμματος υπογράμμισε ότι είναι η πολιτική που εξασφαλίζει στο μεγάλο κεφάλαιο αυτό ακριβώς που επιδιώκει, τον πλήρη έλεγχο όλων των χώρων. Και η ιδιωτικοποίηση, αργά αλλά σταθερά, αφαιρεί τα εργασιακά δικαιώματα. Ολο αυτό το μοντέλο που από τα άλλα κόμματα λέγεται "φιλελευθερισμός" είναι η άλλη όψη της συγκέντρωσης κεφαλαίου, τόνισε ο ίδιος, συμπληρώνοντας ότι με τέτοιες πολιτικές και αντιλήψεις δεν μπορούμε να πιστεύουμε ότι υπάρχει θέση για τον εργαζόμενο.Τέλος, ο Αγ. Παπανεοφύτου υπογράμμισε ότι το ζητούμενο δεν είναι ποιος είναι ο καλύτερος, αλλά ποιος θα προστατεύσει τα συμφέροντα των εργαζομένων. Το ΚΚΕ, είπε ο ίδιος, ζητάει την ψήφο όλων αυτών που πιστεύουν ότι υποστηρίζει τα συμφέροντά τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Και ως αντιπολίτευση εξυπηρετεί το κεφάλαιο (2005-02-25 00:00:00.0)
Δυναμικό μήνυμα αντίστασης και συντονισμού (2004-06-30 00:00:00.0)
Πεδίο επιχειρηματικής ασυδοσίας και με σφραγίδα ΣτΕ (2003-09-23 00:00:00.0)
Στη Βουλή το θέμα διάλυσης του ΕΟΤ (2001-02-17 00:00:00.0)
Σε ιδιώτες τα "ΞΕΝΙΑ" (1998-04-23 00:00:00.0)
Πέντε μήνες απλήρωτοι! (1996-12-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ