Παρασκευή 11 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Το ΚΚΕ ήταν πάντα εδώ

Περιοδεία του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Θ. Γουλή σε χωριά του νησιού

"Πού είναι τα "όβολα" που μας λένε ότι παίρνουμε; Γιατί τόσα χρόνια δε φτιάχνουν ένα δρόμο εδώ στα χωριά μας; Γιατί η ΟΝΕ δε μας φτιάχνει την παιδεία, την υγεία; Πού πάνε λοιπόν αυτά τα "όβολα" που μας λένε ότι παίρνουν; Εκτός κι αν τα παίρνουν μερικοί, για να φτιάχνονται, γιατί εμείς λεφτά δε βλέπουμε. Και τι είναι αυτή η ΟΝΕ, που αντί να βρούμε δουλιά μάς βγάζει στην ανεργία; Γιατί εγώ έχω μια κόρη που ξέρει τρεις ξένες γλώσσες αλλά κάθεται άνεργη στο σπίτι. Ενώ μια κοπελιά, εδώ από το χωριό μας, ζήτησε δουλιά στα GOODY'S και της είπαν δε φτάνει μια γλώσσα που ξέρει! Ξέρετε πού φτάσαμε; Ζητάνε δύο γλώσσες για να τυλίγεις πατατάκια!".

Χείμαρρος ασταμάτητος ο Δημήτρης Αγάθος,θέλει να τα πει όλα με μιας για "τα καλά της ΕΟΚ και της ΟΝΕ που μας λένε, αλλά βλέπουμε τα αντίθετα", μόλις φτάνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Θόδωρος Γουλής στο χωριό Μάρμαρο Κέρκυρας.Γιατί το λάδι κατέληξε εδώ να μη συμφέρει να το παράγουμε καν και μας πάνε να αφήσουμε την καλλιέργεια; Γιατί ένας ένας οι μικροί κτηνοτρόφοι καταστρέφονται και τα παρατάνε; Βγαίνουν, λες, αυθόρμητα τα ερωτήματα για να καταλήξει, απευθυνόμενος στον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΚΚΕ που φαίνεται να τον γνωρίζει από προηγούμενες επισκέψεις του στο χωριό: Τι λέει και, προπαντός, τι κάνει το ΚΚΕ; ρωτάει. Η αφορμή είχε δοθεί στον υποψήφιο ευρωβουλευτή, που μιλώντας, αμέσως μετά σε συγκέντρωση των κατοίκων στην πλατεία του χωριού Μάρμαρο, υπενθύμισε στους συγκεντρωμένους πως το ΚΚΕ είχε ενημερώσει και προειδοποιήσει για όσα αρνητικά φέρνει η ένταξη στην ΕΟΚ, για την Ευρωπαϊκή Ενωση και την ΟΝΕ της. Υπενθύμισε τους αγώνες και του κερκυραϊκού λαού ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης, τις θέσεις του Κόμματος για τη στήριξη και ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής κόντρα στις αντιαγροτικές επιλογές, ενάντια στο ξεπούλημα και την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας και στις αντιλαϊκές πολιτικές που στηρίζει η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα. Γι' αυτό, υπογράμμισε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, σας καλούμε να στηρίξετε και με την ψήφο σας και να ενισχύσετε το ΚΚΕ. Να τιμωρήσετε, έτσι, τα άλλα κόμματα και κυρίως το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ που στηρίζουν και υλοποιούν αυτή την αντιλαϊκή πολιτική της ΟΝΕ. Ετσι στηρίζετε το δικό σας αγώνα.

Ο Θόδωρος Γουλής αναφέρθηκε, βεβαίως, και στις εξελίξεις με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία και το ρόλο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, σημειώνοντας τις ευθύνες τους και τις ευθύνες της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων. Υπογράμμισε τη μεγάλη κινητοποίηση του φιλειρηνικού αντιπολεμικού κινήματος στο νησί της Κέρκυρας, τονίζοντας πως ο δρόμος του λαού είναι, ακριβώς, αυτός ο δρόμος του αγώνα ενάντια στον πόλεμο και την ΕΕ και τις αντιλαϊκές επιλογές της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ