Παρασκευή 11 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ, γιατί αποδείχνεται ο εκφραστής του λαϊκού αισθήματος

Σε δηλώσεις τους, διανοούμενοι και καλλιτέχνες που παραβρέθηκαν στην πρόσφατη εκδήλωση που διοργάνωσε το ΚΚΕ στο θέατρο "Βρετάνια", τόνισαν στον "Ρ":

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΑΓΚΛΟΣ (ηθοποιός)

"Είμαστε εδώ για να ενισχύσουμε το μοναδικό, το ικανό και δυνατό Κόμμα μας. Και γιατί θέλουμε να έχει επιτυχία".

ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΡΑΚΗΣ (γλύπτης)

"Την παρουσία μου σ' αυτή την εκδήλωση του ΚΚΕ τη θεωρώ απαραίτητη. Εκλογές θα γίνουν. Κι ο κόσμος ξέρει πάρα πολύ καλά τι πρέπει να ψηφίσει".

ΖΩΗ ΒΟΥΔΟΥΡΗ (ηθοποιός)

"Είναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά θ' ανέβουμε!".

ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΡΒΟΓΛΗΣ (ψηφιδογράφος)

"Είμαι εδώ, γιατί πάντα συμμετέχω στις εκδηλώσεις του Κόμματος. Τα μηνύματα είναι καλά. Ανθρωποι που δεν ανήκουν στο ΚΚΕ, που δεν είναι ψηφοφόροι του, από συζητήσεις που κάνω μαζί τους, προκύπτει ότι στις ευρωεκλογές θα ψηφίσουν ΚΚΕ".

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ (ηθοποιός)

"Πρέπει όλοι να ψηφίσουν ΚΚΕ, γιατί είναι το μόνο κόμμα που μας λέει την αλήθεια. Ολα τ' άλλα τα 'χουμε ξαναδεί, είναι πια μόνο για τα... σκουπίδια".

ΑΝΘΗ ΓΟΥΝΑΡΗ (ηθοποιός)

"Γιατί ψηφίζω ΚΚΕ; Γιατί με το φιλότιμο που έχω δε θα μπορούσα να ψηφίσω τίποτ' άλλο. Δε μ' αντιπροσωπεύει τίποτ' άλλο. Θα ντρεπόμουνα αν ψήφιζα οποιοδήποτε άλλο".

ΑΝΘΗ ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΗ (ηθοποιός)

"Ψηφίζω ΚΚΕ, γιατί όλη μου τη ζωή είμαι μ' αυτό".

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΤΖΟΥΛΑΚΗΣ (ηθοποιός)

"Μέσα από το ΚΚΕ, αν παλεύουμε, μπορούμε να πάμε καλύτερα και στην καθημερινή μας ζωή και για την Ελλάδα".

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΙΜΑΝΗΣ (ποιητής)

"Πιστεύω ότι είναι το μοναδικό κόμμα - εκφραστής της νέας λογικής σκέψης που μας εκφράζει σαν Ελληνες. Οταν βλέπουμε να καταπατούνται βάναυσα τα ανθρώπινα δικαιώματα από τους Αμερικανούς και το ΝΑΤΟ, να επικρατεί αυτή η ζούγκλα και να ισοπεδώνεται η Γιουγκοσλαβία, να παραδίδεται ο Οτσαλάν στους Τούρκους, πραγματικά το ΚΚΕ αποδεικνύεται ο εκφραστής του λαϊκού αισθήματος, η δύναμη που ευαισθητοποιεί τον κόσμο και βγαίνει στην πρώτη γραμμή εκφράζοντας την αγωνία όλων μας".

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ (ηθοποιός - συγγραφέας)

"Είμαι υποστηρικτής της πολιτικής του ΚΚΕ. Γιατί εκπροσωπεί το λαό, την καίρια αυτή στιγμή που περνάει ο ελληνισμός, η Βαλκανική, όλοι οι λαοί του κόσμου. Και πιστεύω ότι η έκφραση ενός λαού που είναι θυμωμένος, σήμερα εκφράζεται ανάγλυφα από αυτή την πολιτική, που δεν έχει ημίμετρα, λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Και πιστεύω ότι και λίγα λέμε. Διότι το 1960 από τον μεγάλο πρύτανη του Πολυτεχνείου Παππά είχε διατυπωθεί ο χαρακτήρας της ΕΟΚ. Οτι, δηλαδή, οι Γερμανοί αυτό που δεν πέτυχαν με τα τανκς θα το πετύχουν με την ΕΟΚ. Ξέρουμε ότι ήταν αιχμαλωτισμένη η Ευρώπη οικονομικά από τις ΗΠΑ. Τώρα ήρθε η ώρα που τους παραδόθηκε απλώς. Επεσε και η τελευταία μάσκα. Μια αντίθεση με τη σημερινή Ευρώπη δεν είναι θέμα ιδεολογικό, είναι θέμα πια καθαρά κοινωνικό. Εχουμε την έκφραση της παλιάς αποικιοκρατίας με τη χειρότερη μορφή. Αυτή του στυγνού ιμπεριαλισμού. Και πιστεύω ότι ο θυμός μας είναι προδιαγραμμένος από τον μεγάλο Βάρναλη. Ενας μπροστάρης σήμερα άνθρωπος που να λέγεται πια "οδηγητής" του λαού του. Που πρέπει να μάθει την αλήθεια για να την αγαπήσει. Πρέπει να υπάρχει και ο θυμός και η ωριμότητα. Και στο σημείο της ωριμότητας δίνουμε πια εξετάσεις όλοι μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ