Παρασκευή 11 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δοχείο υποδοχής της κρίσης η Ελλάδα

Για την "αντιδικία" γύρω από το "κόμμα του Χρηματιστηρίου" ρωτήθηκε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Βλέπουμε τις τελευταίες μέρες τα δύο μεγάλα κόμματα να αντιδικούν γύρω από τη λειτουργία του Χρηματιστηρίου, με προφανή στόχο το λεγόμενο "κόμμα του Χρηματιστηρίου", επειδή έχει φτάσει πάνω από 1 εκατ. κόσμου. Δεν ξέρω αν θα θέλατε να πείτε κάτι γι' αυτόν τον κόσμο, είναι ένα σημαντικό κομμάτι του ελληνικού λαού.

- Α. Π.: Να σας πω την αλήθεια, εγώ δεν ασχολούμαι καθόλου, βεβαίως ίσως και το επιτελείο του Κόμματος, αλλά επειδή έχω πάρα πολλή δουλιά, δεν ασχολούμαι με τη διαμάχη των δύο. Δηλαδή, μόλις βλέπω τον κ. Λαλιώτη αλλάζω κανάλι - ειλικρινά σας το λέω αυτό - ή όταν βλέπω τον κ. Σπηλιωτόπουλο.

Γιατί προσπαθώ να ενημερωθώ για πιο ουσιαστικά ζητήματα. Αυτή η διαμάχη δεν έχει καμία αξία. Παρακολουθώ τι λένε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, όταν υπάρχουν συζητήσεις με ουσιαστικά θέματα. Αλλά δεν μπορώ να παρακολουθήσω αυτόν τον πόλεμο.

Για το Χρηματιστήριο... Δεν είναι τυχαίο ότι και οι δύο ασχολούνται με το Χρηματιστήριο. Μη νομίζετε ότι ενδιαφέρονται για τους λαϊκούς αποταμιευτές. Σε καμία περίπτωση. Ενδιαφέρονται για τους μεγάλους. Πάντως, θα έρθει η ώρα που το Χρηματιστήριο θα αποκαλυφθεί και για τον ελληνικό λαό και μη νομίζετε ότι έχει διαφορές από τα άλλα Χρηματιστήρια, των "Τίγρεων" της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Η Ελλάδα είναι και δοχείο υποδοχής της κρίσης. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που βρίσκεται σε ενδιάμεση ή υποδεέστερη θέση. Και τελευταία, στην Ευρωπαϊκή Ενωση, κρίση θα έχει η Γερμανία; Θα μεταφέρει την κρίση στην Ελλάδα. Και από αυτή την άποψη, η Ελλάδα θα δέχεται πιο έντονα τους κλονισμούς της κρίσης.

Και η κρίση είναι μπροστά μας. Εμείς δε λέμε ότι η κρίση αυτόματα θα φέρει το λαό στους δρόμους. Κι ακριβώς γι' αυτό παλεύουμε, ο λαός να μη δεχτεί τα βάρη της κρίσης να έρχονται σ' αυτόν και να προλάβει τέτοιες καταστάσεις.

Η κρίση έτσι κι αλλιώς θα εκδηλωθεί και ο λαός πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για να υπάρχουν σημαντικές πολιτικές αλλαγές στην Ελλάδα και κυρίως ένα καλά οργανωμένο χειραφετημένο λαϊκό κίνημα. Δεν ξέρω ποιο κόμμα ενδιαφέρεται και παρακολουθεί πόσοι εργάτες είναι γραμμένοι στα σωματεία. Εμείς το παρακολουθούμε. Ποιο κόμμα ενδιαφέρεται, πόσοι είναι γραμμένοι στα κλαδικά τους σωματεία, σε άλλες επαγγελματικές οργανώσεις; Δεν ασχολείται κανείς.

Κι εμείς θέλουμε να γραφτούν στα σωματεία όχι οι κομμουνιστές. Οι κομμουνιστές είναι γραμμένοι. Να γραφτούν όλοι οι εργαζόμενοι και ας βγουν τα συνδικαλιστικά ποσοστά. Ποιο κόμμα ενδιαφέρεται; Εμείς δεν ενδιαφερόμαστε για το Χρηματιστήριο. Το παρακολουθούμε, είναι στοιχείο της οικονομίας, αλλά δε μας ενδιαφέρει να κερδίσουμε τους μεγαλοεπενδυτές. Αυτοί δεν πρέπει να μας ψηφίσουν. Αυτοί που τζογάρουν μεγάλα ποσά δεν πρέπει να μας ψηφίσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ