Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ποιοι συνταξιούχοι θα πάρουν τις 120.000

Με εγκύκλιό του προς όλους τους ασφαλιστικούς οργανισμούς κύριας ασφάλισης το υπουργείο Εργασίας αναφέρεται στο θέμα της χορήγησης έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης (120.000 δρχ.) στους συνταξιούχους που επλήγησαν από το σεισμό της 7ης Σεπτέμβρη. Για το σκοπό αυτό ζητά να του αποσταλούν αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων των ταμείων και διευκρινίζει ότι: Η οικονομική ενίσχυση θα δοθεί μόνο στους συνταξιούχους που κατά την ημερομηνία του σεισμού διέμεναν μόνιμα σε κατοικία η οποία επλήγη, όπως αυτό προκύπτει από το αντίγραφο αυτοψίας περί ακαταλληλότητας (κίτρινο, κόκκινο).

Ως συνταξιούχοι νοούνται όσοι έπαιρναν σύνταξη κατά την 7/9/99, καθώς και σε όσοι το δικαίωμα καταβολής της σύνταξης ανατρέχει σ' αυτή την ημερομηνία. Εάν στην ίδια πληγείσα κατοικία διέμεναν ή διαμένουν μόνιμα δυο ή περισσότεροι συνταξιούχοι θα πάρει ο καθένας τους το ποσό της έκτακτης ενίσχυσης. Οι διπλοσυνταξιούχοι δε θα πάρουν ενίσχυση από τους δυο φορείς, αλλά θα επιλέξουν με δήλωσή τους.

Στις αποφάσεις των ΔΣ των ταμείων θα πρέπει να αναφέρεται ο πιθανός αριθμός των δικαιούχων και το κόστος κάλυψης της δαπάνης.

Ο τρόπος και η διαδικασία καταβολής του ποσού θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ