Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΕΚ ΟΑΕΔ
Διευκολύνσεις για σεισμοπαθείς

Τρεις επιπλέον θέσεις ανά τμήμα και μερική ή ολική απαλλαγή από δίδακτρα, για σεισμοπαθείς υποψήφιους

Προτεραιότητα εγγραφής στα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ ορισμένου αριθμού πληγέντων από το σεισμό και απαλλαγή από την καταβολή διδάκτρων, αποφάσισε ο ΟΑΕΔ. Ειδικότερα, τρεις θέσεις ανά τμήμα και ειδικότητα στα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ θα καλυφθούν από σεισμοπαθείς, με την προσκόμιση σχετικών δικαιολογητικών. Για την κάλυψη αυτών των θέσεων προηγούνται υποψήφιοι των οποίων η κατοικία έχει κριθεί κατεδαφιστέα. Αν οι υποψήφιοι είναι περισσότεροι, η επιλογή θα γίνει με βάση την ισχύουσα μοριοδότηση. Οι θέσεις στα τμήματα των ΙΕΚ θα αυξηθούν κατά τρεις, για να εξασφαλιστούν οι επιπλέον θέσεις.

Για τα ΙΕΚ σε Αιγάλεω, Ρέντη, Μοσχάτο, Πειραιά και Ελευσίνα,οι θέσεις αυξάνονται κατά 5 ανά τμήμα και ειδικότητα.

Οι καταρτιζόμενοι σεισμοπαθείς απαλλάσσονται για ένα έτος από τα δίδακτρα, ενώ η απαλλαγή διευρύνεται σε όλη τη διάρκεια της κατάρτισής τους εάν η δευτεροβάθμια επιτροπή κρίνει κατεδαφιστέα τη μόνιμη κατοικία τους.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι: Γνωμάτευση αρμόδιου μηχανικού, με σφραγίδα ΥΠΕΧΩΔΕ ή Νομαρχίας ή Πολεοδομίας, ότι το οίκημα έχει χαρακτηριστεί με κίτρινο ή κόκκινο σήμα.Η επικύρωση της φωτοτυπίας της γνωμάτευσης θα γίνεται με την παρουσίαση της πρωτοτύπου.

Βεβαίωση κύριας κατοικίας από το δήμο ή τελευταία δήλωση εφορίας ή τελευταία απόδειξη πληρωμής ΔΕΗ - ΟΤΕ.

Υπεύθυνη δήλωση που να αναφέρει ότι η μόνιμη κατοικία του υποψήφιου είναι αυτή στην οποία αναφέρεται η γνωμάτευση του αρμόδιου μηχανικού και ότι το ετήσιο εισόδημά του ή της οικογένειάς του δεν ξεπερνά τα 10 εκατ. δραχμές.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 29 Σεπτέμβρη.Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 30 Σεπτέμβρη και οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν στη 1 Οκτώβρη,ενώ το χειμερινό εξάμηνο ξεκινά από τις 4 Οκτώβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ