Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΣΕΡΡΩΝ
"Δώρον άδωρον" η έγκριση κονδυλίου

Οταν τέλειωσε η τουριστική περίοδος στην Αμφίπολη Σερρών, τότε διατέθηκε στο δήμο το αναγκαίο ποσό για τον καθαρισμό των ακτών της περιοχής, επισημαίνουν σε Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Παναγιώτου και Μαρία Μπόσκου.Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν στην Ερώτηση, η δημοτική αρχή του Δήμου Αμφίπολης Νομού Σερρών από τις αρχές του χρόνου και πριν από την έναρξη της τουριστικής σεζόν κατέβαλε κάθε προσπάθεια για την έγκαιρη χορήγηση από το ΥΠΕΧΩΔΕ του ποσού των 20 εκατ. δρχ. που διατίθενται κάθε χρόνο για τον καθαρισμό των ακτών. Γνωρίζοντας επίσης ότι το παραπάνω ποσό χορηγείται μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου, πρότεινε την αλλαγή του χαρακτηρισμού του, ώστε να μπορεί να αξιοποιηθεί για την αγορά ή την παραχώρηση μηχανήματος το οποίο θα αξιοποιηθεί εκτός από τον καθαρισμό της ακτής και για άλλες ανάγκες. Πρόκειται για ένα πολυμηχάνημα που είναι συγχρόνως σάρωθρο, χλοοκοπτικό, εκχιονιστικό κλπ.

Ετσι, τονίζουν στη σχετική Ερώτηση οι βουλευτές του ΚΚΕ, ο νεοσύστατος δήμος, εξαιτίας της μη έγκαιρης χορήγησης του παραπάνω ποσού, αλλά και λόγω του ότι δε διαθέτει δικό του μηχάνημα, δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στον καθαρισμό των ακτών και καθημερινά ήταν δέκτης παραπόνων από τους 3.000 περίπου λουομένους και παραθεριστές της περιοχής. Ακόμη, ο μη καθαρισμός της μοναδικής ακτής του Νομού Σερρών, μήκους 8 χιλ., αυτής του δημοτικού διαμερίσματος των Νέων Κερδυλίων, αποτελεί δυσφήμιση του τουρισμού του νομού, αλλά και της χώρας μας γενικότερα.

Το ποσό αυτό φέτος όπως και τα προηγούμενα χρόνια διατέθηκε από το ΥΠΕΧΩΔΕ στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών για να δημοπρατηθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών μετά το τέλος του καλοκαιριού, με τη λήξη της τουριστικής περιόδου.

Από τα παραπάνω γίνεται φανερό ότι το σημαντικό αυτό ποσό των 20 εκατ. δρχ. διατίθεται "κατόπιν εορτής" και δεν εξυπηρετεί το σκοπό για τον οποίο χορηγείται. Σε μια εποχή σκληρής λιτότητας για το λαό, αποτελεί κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος και είναι "δώρον άδωρο".

Ερωτούν λοιπόν οι βουλευτές του ΚΚΕ τους αρμόδιους υπουργούς και Ανάπτυξης τι μέτρα προτίθενται να πάρουν ώστε:

- Να χορηγείται έγκαιρα πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν το ποσό που διατίθεται για τον καθαρισμό των ακτών, πολύ περισσότερο για την αλλαγή του χαρακτηρισμού του, ώστε να αγοραστεί ή να παραχωρηθεί το πολυμηχάνημα που μακροπρόθεσμα εκτός από τον καθαρισμό των ακτών θα αξιοποιείται και για άλλες ανάγκες της δημοτικής αρχής;

- Να μην επαναληφθεί το φαινόμενο, η μοναδική ακτή του Νομού Σερρών να μην είναι καθαρή καθ' όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου με συνέπεια να δυσφημίζεται ο σημαντικός για την οικονομία της χώρας κλάδος του τουρισμού;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ