Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΧΑΝΙΩΝ
Συνδρομή στα παράνομα ΠΣΕ

"Από το παράθυρο" και επιστρατεύοντας κάθε μέσο προσπαθούν οι θερμοί υποστηρικτές της "μεταρρύθμισης" και στυλοβάτες της κυβερνητικής πολιτικής, να περάσουν τη λειτουργία των Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (ΠΣΕ) στο Πολυτεχνείο της Κρήτης. Παρά την πρόσφατη απόφαση της Συγκλήτου του Πολυτεχνείου, να μην επιτρέψει τη λειτουργία των ΠΣΕ λόγω ακαταλληλότητας σε υποδομή, παρανομιών, παρατυπιών και κακοδιαχείρισης, που διαπιστώθηκαν από έλεγχο που διεξήχθη στο Ιδρυμα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εμμένει στη θέση της για λειτουργία των ΠΣΕ.

Ετσι, εκτός από τις πιέσεις που δέχτηκε η Σύγκλητος από το υπουργείο, επιστρατεύει τώρα και τους αιρετούς εκπροσώπους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στο νομό, που όχι μόνο δεν καταδίκασαν τα όσα συνέβαιναν εδώ και δύο χρόνια στο Πολυτεχνείο, αλλά με τη στάση τους προσέφεραν άλλοθι στους "εκσυγχρονιστές" της "μεταρρύθμισης" για να διαλύσουν ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, κατακερματίζοντας και υποβαθμίζοντας τις σπουδές και τα πτυχία.

Ο Γιώργος Ντακουνάκης,γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ, σχολιάζοντας τα όσα ειπώθηκαν από τους εκπροσώπους των υπόλοιπων παρατάξεων στη διάρκεια συνεδρίασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου, σχετικά με το αν τελικά θα λειτουργήσουν τα ΠΣΕ στο Πολυτεχνείο της Κρήτης, τόνισε:

"Ηταν πολλές οι αντιπολιτευτικές "κορόνες" που ακούστηκαν στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Χανίων για το θέμα των ΠΣΕ στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Σε μια πεντάωρη συζήτηση πλήρους υποκρισίας και ψηφοθηρικής ταχτικής η "κεφαλαιώδης διαφωνία και το μεγάλο δίλημμα" ανάμεσα στους κεντροαριστερούς και κεντροδεξιούς της συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το ΣΥΝ, ήταν τι θα προτείνουν στην κυβέρνηση: Να βάλει τους σπουδαστές των ΠΣΕ στο Πολυτεχνείο της Κρήτης ως ισότιμα μέλη με τους φοιτητές των συμβατικών τμημάτων από την πόρτα ή το παράθυρο; Τελικά, η πλειοψηφία επέλεξε το παράθυρο".

Καταλήγοντας, ο γραμματέας της ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ υπογράμμισε: "Ολοι μαζί έδωσαν ένα γερό σωσίβιο στην κυβερνητική πολιτική και ένα άλλοθι στο υπουργείο Παιδείας να συνεχίσει ανενόχλητο στην πολυδιάσπαση και κατηγοριοποίηση των πανεπιστημιακών σπουδών που προωθεί μέσα από τα ΠΣΕ και τα άλλα εκτρώματα της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης που έχει ξεσηκώσει τη λαϊκή κατακραυγή".

Το ΚΚΕ καλεί τους φορείς του Πολυτεχνείου Κρήτης, το λαό και τη νεολαία, τους φορείς των Χανίων να αντιταχτούν σ' αυτές τις μεθοδεύσεις. Να οργανώσουν το δικό τους μέτωπο αγώνα διεκδικώντας ενιαία δημόσια δωρεάν Παιδεία για όλο το λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ