Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΤΑΙΣΜΑΤΟΔΙΚΕΙΟ - ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ
Επικίνδυνο το κτίριο λένε οι εργαζόμενοι

Ανησυχούν για την καταλληλότητα του κτιρίου επί της πλατείας Ομονοίας (Σταδίου 65) οι 250 δικαστικοί υπάλληλοι του Πταισματοδικείου και Ειρηνοδικείου της Αθήνας που συστεγάζονται στην ίδια οικοδομή.

Πεσμένους σοβάδες και ραγισμένους τοίχους αντικρίζουν παντού οι δικαστικοί υπάλληλοι, ενώ "κίτρινοι σταυροί" από την αυτοψία του Τμήματος Εργων της "Θέμις Κατασκευαστική ΑΕ" υπάρχουν στο ισόγειο του οκταώροφου κτιρίου. Αυτή τη στιγμή, εκτός από τα ασφαλιστικά και τα ένδικα μέσα, καμία άλλη υπόθεση δεν εκδικάζεται στο Ειρηνοδικείο και Πταισματοδικείο Αθήνας.

Οι ζημιές στο κτίριο δεν έχουν αποκατασταθεί - εκτός από μια κολόνα στον έκτο όροφο - που υποστυλώθηκε με μεταλλικές λάμες και ενέσεις ρητίνης από την εταιρία "Θέμις Κατασκευαστική". Η διοίκηση του Ειρηνοδικείου κάλεσε τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στις υπηρεσίες τους με το αιτιολογικό ότι η δευτεροβάθμια έκθεση από τη "Θέμις Κατασκευαστική" του υπουργείου Δικαιοσύνης, κρίνει το κτίριο κατάλληλο.

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι ζητούν να πάρει θέση το ΥΠΕΧΩΔΕ για την καταλληλότητα του κτιρίου και να δηλώσει αν οι υπάλληλοι, οι δικαστές και το κοινό μπορούν να εισέρχονται και να χρησιμοποιούν το κτίριο. Παράλληλα, ζητούν να αποφορτιστούν τα υπερφορτωμένα ράφια από τα ντέξιον του αρχείου.

  • Τα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων δε θα λειτουργούν μέχρι τις 26 Σεπτέμβρη. Αντίθετα, κανονικά λειτουργούν τα διοικητικά δικαστήρια (οδός Σοφοκλέους).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ