Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Βουίζουν" τα προβλήματα των μελισσοκόμων

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι μελισσοκόμοι της χώρας μας, λόγω των μεγάλων καταστροφών που προκαλούνται σε μελισσοσμήνη από την ασθένεια βαρρόα, εξαιτίας της ανθεκτικότητάς της στα φάρμακα που χρησιμοποιούνται. Το γεγονός αυτό επισημαίνει, σε υπόμνημά της, η Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας (ΟΜΣΕ), καταγγέλλοντας ως κύριο υπεύθυνο για τα μεγάλα προβλήματα των μελισσοκόμων την κυβέρνηση.

Η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο της μελισσοκομίας, όπως καταγγέλλει η ΟΜΣΕ, οφείλεται κυρίως στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και συγκεκριμένα το υπουργείο Γεωργίας, καθώς παραμένει ουσιαστικά ανενεργός ο κανονισμός 1221/97 για τη βελτίωση της ποιότητας και εμπορίας του φυσικού μελιού και τα χρήματα που εκταμιεύονται διατίθενται για ξένους προς την παραγωγική μελισσοκομία σκοπούς.

Παράλληλα, η ΟΜΣΕ καταγγέλλει ως "παράνομη και καταχρηστική" την ενέργεια του υπουργού Γεωργίας να θέσει εκτός κανονισμού τις μελισσοκομικές οργανώσεις (Μελισσοκομικοί Σύλλογοι, ΟΜΣΕ και συνεταιρισμοί του μελισσοκομικού τομέα) εκχωρώντας δικαιώματά τους σε ξένους κλάδους (ΠΑΣΕΓΕΣ ή οργανώσεις κτηνιάτρων και άλλων κλάδων) και καλεί τον υπουργό Γεωργίας να ανακαλέσει αυτές τις αποφάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ