Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ελεγχοι στη Θεσσαλονίκη

Ξεκίνησαν χθες στη Θεσσαλονίκη, μετά από συνδικαλιστική παρέμβαση, οι έλεγχοι για την ασφάλεια των κτιρίων - εγκαταστάσεων όπου στεγάζονται και λειτουργούν βιοτεχνικοί και βιομηχανικοί χώροι. Μετά από εισηγήσεις και παρεμβάσεις των δυνάμεων του ΠΑΜΕ,το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης,ζήτησε από τη Νομαρχία τη λήψη μέτρων για την αντισεισμική προστασία των εργαζομένων στους εργασιακούς χώρους. Ως αποτέλεσμα των ενεργειών αυτών η Νομαρχιακή Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας αποφάσισε την άμεση διενέργεια ελέγχων στις εγκαταστάσεις των βιοτεχνικών και λοιπών επιχειρήσεων.

Με βάση τη σχετική απόφαση της Νομαρχίας, η Τεχνική Επιθεώρηση Εργασίας Θεσσαλονίκης για θέματα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλιάς, αλλά και με ευθύνη σε θέματα αντισεισμικής προστασίας των εργασιακών χώρων, μαζί με αντιπροσωπεία του ΕΚΘ, άρχισαν χτες τις επιθεωρήσεις εργοστασιακών και βιοτεχνικών εγκαταστάσεων στην περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Σκοπός των ελέγχων αυτών είναι να διαπιστωθεί η τεχνική κατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεων και η αντισεισμική τους ανθεκτικότητα. Ολες οι αναφορές με τα πορίσματα των ελέγχων της τεχνικής επιθεώρησης θα μεταβιβάζονται στην υπηρεσία πολεοδομίας για τη λήψη των ενδεδειγμένων μέτρων.

Στους ελέγχους της πρώτης μέρας συμμετείχαν στην επιτροπή επιθεώρησης, μαζί με την Τεχνική Επιθεώρηση Εργασίας, ο Θόδωρος Κυριακίδης, γραμματέας του ΕΚΘ και οι Βασίλης Αχτσής και Αχιλλέας Κωστόπουλος, πρόεδρος και γραμματέας αντίστοιχα του σωματείου οικοδόμων. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν έως ότου διαπιστωθεί η στατική επάρκεια των εγκαταστάσεων και η καταλληλότητα των κτιρίων όλων των εργασιακών χώρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ