Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ένθετο στο 2ο} Η πρόταση του ΚΚΕ

Πριν μερικές μέρες η Γεν. Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα παρέδωσε στον πρωθυπουργό, υπόμνημα με τις προτάσεις του Κόμματος για την αντισεισμική θωράκιση της χώρας. Το ΚΚΕ υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, πως: "Απαιτείται η μεγιστοποίηση της αντοχής των κτιρίων. Με συνεχή επικαιροποίηση των αντισεισμικών κανονισμών, σύμφωνα με την αντισεισμική έρευνα και εξειδίκευση ανά περιοχή. Με έλεγχο της ποιότητας των υλικών που ενσωματώνονται στην κατασκευή των κτιρίων".

Συμπληρώνει: "Απαιτείται η ανάπτυξη και ο εκσυγχρονισμός του δημόσιου τομέα, που θα αναλάβει τον έλεγχο εφαρμογής των θεσπισμένων ειδικών όρων και προδιαγραφών κατασκευής, της ποιότητας των υλικών κλπ., που πρέπει να ανταποκρίνονται στην οξύτητα του φαινομένου στη χώρα μας, αλλά και η απόδοση των ευθυνών όπου και αν ανήκουν". Ακόμα: "Απαιτείται πλαίσιο περιοδικού ελέγχου και συντήρησης των οικοδομών".

Και η πρόταση καταλήγει: "Η αντισεισμική θωράκιση της χώρας, η προστασία των κατοίκων και της περιουσίας τους από τους σεισμούς, είναι ζωτικής σημασίας έργο υποδομής. Χρήματα υπάρχουν. Οι πόροι από την Ευρωπαϊκή Ενωση, όπως από το Γ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, τους οποίους έχει πληρώσει πολλαπλάσια ο λαός μας, πρέπει να κατευθυνθούν σ' ένα σημαντικό τους ποσοστό σε αυτό το στόχο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ