Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θέλουν να ξεχάσουν...

Η τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Μενίδι, δεν μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστες τις παιδικές ψυχές. Ο φόβος είναι "ζωγραφισμένος" στους μικρούς κατοίκους της σεισμόπληκτης περιοχής και για πολλές μέρες το χαμόγελο είχε εξαφανιστεί από τα χείλη τους. Η καινούρια βδομάδα άρχισε κάπως καλύτερα γι' αυτά τα παιδιά.

Στον καταυλισμό που έχει στηθεί στο γήπεδο του Αχαρναϊκού, δημιουργήθηκε ένα μικρός χώρος για να παίζουν, να ζωγραφίζουν και γενικά να ασχολούνται με οτιδήποτε μπορεί έστω και για λίγο να "διώξει" από το μυαλό τους το σεισμό... Οι εικόνες που χαρίζουν τα παιδιά μέσα στον καταυλισμό δίνουν ένα άλλο χρώμα στη ζωή και των υπόλοιπων ανθρώπων, διαφορετικό από κείνα τα τρία χρώματα των σταυρών - κόκκινο, κίτρινο και πράσινο - που κυριαρχούν αυτές τις μέρες στο Μενίδι.

Συγκεκριμένα, ο Εθνικός Οργανισμός Κοινωνικής Φροντίδας (ΕΟΚΦ), έστησε δυο σκηνές και μια κοινωνική λειτουργός μαζί με μια παιδαγωγό περνούν κάποιες δημιουργικές ώρες με τα παιδιά. Ζωγραφίζουν και οι ζωγραφιές τους έχουν εικόνες από το πρόσφατο παρελθόν. Ενα μικρό σπιτάκι με δέντρα και λουλούδια γύρω του και μια καμινάδα να βγάζει καπνό... Αποτυπώθηκαν πάνω στο χαρτί από τη μικρή Μαρία. "Το σπίτι μου έχει ζημιές και μένουμε στη σκηνή από την Τετάρτη. Ο μπαμπάς μου είπε ότι σύντομα θα γυρίσουμε στο σπίτι".

"Προσπαθούμε να χαρίσουμε μερικές στιγμές χαράς σ' αυτά τα παιδιά. Ο φόβος μόνο με το παιχνίδι μπορεί να φύγει από την ψυχή και το μυαλό τους", μας λέει η κοινωνική λειτουργός Δ. Μουρμούρη.Παίζουν "μήλα" και γελούν, οι φωνές τους φεύγουν μέσα από τον καταυλισμό και γεμίζουν τις γύρω γειτονιές. Μια παιδική φωνή είναι πάντα μια πηγή αναγέννησης...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ