Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Ακατάλληλοι 2 στους 5

Τη λύση της συστέγασης προωθεί η κυβέρνηση

Δύο απ' τους πέντε κρατικούς παιδικούς σταθμούς έχουν κριθεί επικίνδυνοι ή προσωρινά ακατάλληλοι, με αποτέλεσμα χιλιάδες παιδιά να μην έχουν την εκπαίδευση, αλλά και τη φιλοξενία που την έχουν τόσο ανάγκη αυτές τις δύσκολες ώρες. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος προωθείται η λύση της συστέγασης μεταξύ των σταθμών.

Οι έλεγχοι στους σταθμούς επρόκειτο να ολοκληρωθούν χτες. Σύμφωνα λοιπόν με στοιχεία του υπουργείου Υγείας έγιναν έλεγχοι σε 265 απ' τους 307 λειτουργούντες κρατικούς παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς. Απ' αυτούς βρέθηκαν κατάλληλοι (πράσινο) οι 155, προσωρινά ακατάλληλοι οι 101 (κίτρινο) και επικίνδυνοι οι 15 (κόκκινο). Συνολικά δηλαδή είναι οι 116 (ή 44%) από τους ελεγχθέντες σταθμούς δε λειτουργούν. Να σημειωθεί ότι εκτός από τους μη ελεγχθέντες (42) σταθμούς, είναι και άλλοι 54 που υπάρχουν μόνο στα χαρτιά.

Κάπως καλύτερη είναι η κατάσταση στο Ιδρυμα Βρεφονηπιακών Σταθμών Αττικής (ΙΒΣΑ): Από τους 35 σταθμούς οι 23 βρέθηκαν κατάλληλοι - ένας δε λειτουργεί προληπτικά - και 12 βρέθηκαν ακατάλληλοι (κίτρινο χρώμα). Μένει να γίνει έλεγχος σε πέντε σταθμούς.

Τα παιδιά που φιλοξενούνταν σε σταθμούς του ΙΒΣΑ που κρίθηκαν ακατάλληλοι ανέρχονται σε 1.500 και αποτελούν το 37,5% των 4.000 παιδιών που φιλοξενούνται στους 40 σταθμούς του ΙΒΣΑ. Τα 1.200 παιδιά θα φιλοξενηθούν σε άλλους σταθμούς, ενώ δεν υπάρχει δυνατότητα στέγασης για 300 παιδιά απ' το Χαϊδάρι, τη Φρεαττύδα και τη Χρυσούπολη.

Η στέγαση των σταθμών που κρίθηκαν ακατάλληλοι έχει ως εξής: Μισθωμένα κίτρινα 79. Μισθωμένα κόκκινα 13. Ιδιόκτητα κίτρινα 16. Ιδιόκτητα κόκκινα 1. Παραχωρημένα κίτρινα 5.

Το ΙΒΣΑ έχει ιδιόκτητα κτίρια μόνο για τέσσερις σταθμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ