Τρίτη 4 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ, ΕΤΟΙΜΟΙ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ

ΜΕ «ΣΥΝΘΕΣΗ»: «Η κυβέρνησή μας θα στηρίζεται σε μια ευρύτατη κοινωνική πλειοψηφία, σε μια μεγάλη πολιτική πλειοψηφία της κεντρο-αριστεράς (...) μια κυβέρνηση που θα συνθέτει και θα εκφράζει όλες τις δυνάμεις της εργασίας (...) όλες τις δυνάμεις της δημοκρατίας, της προόδου και της αριστεράς» (ο Γ. Παπανδρέου στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: «Το αποτέλεσμα των εκλογών θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ένα ριζικά διαφορετικό πολιτικό σκηνικό, όπου οι ιδέες της αριστεράς (...) θα μπαίνουν δυναμικά στη διαμόρφωση της πολιτικής σκηνής της χώρας μας» (ο Α. Αλαβάνος στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΜΕ ΣΤΟΧΟ: «Η χώρα έχει ανάγκη από ισχυρή κυβέρνηση αριστερής απόκλισης. Η συνεργασία από το βράδυ της 16ης Σεπτεμβρίου πρέπει να θεωρείται δεδομένη (...) η αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ αποτελεί στόχο ισοδύναμο προς την ανάγκη ενός δυνατού ΣΥΝ για μια πραγματικά νέα διακυβέρνηση» (η Ντόρα Νταλιάνα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΣΜΟ: «Θα απευθυνθούμε στο εκλογικό μας ακροατήριο με όλες μας τις ψυχές (...) με αυτήν που ομνεύει στον κινηματισμό και με την άλλη του "κυβερνητισμού" (...) και θα το κάνουμε αυτό γιατί δε γίνεται αλλιώς, αν θέλουμε να μεγιστοποιήσουμε την εκλογική μας καταγραφή. Οσοι βιαστούν να δουν στη λογική αυτή μια ενδιάθετη αντίληψη πολιτικού καιροσκοπισμού θα έπρεπε να σκεφθούν ότι "οι ψυχές" αυτές δε συνυπήρξαν παθητικά ως δολώματα προς αφελείς (...) διότι το κεντρικό πρόβλημα με το οποίο δεν μπορούμε να ξεμπερδέψουμε εύκολα, είναι για το αν (...) μπορούμε να συγκροτήσουμε ένα σχέδιο μετασχηματισμού για την κοινωνία μας που να απαντά στο σήμερα (...) αυτή η συζήτηση καλό θα είναι να ανοίξει μετά τις εκλογές (...) με την ειλικρινή παραδοχή ότι μια αριστερά ενωμένη χωρίς μια επαρκή κοινή προγραμματική βάση συνεννόησης θα εξακολουθήσει να είναι μια ανίσχυρη αριστερά» (ο Δ. Γιατζόγλου στην ΕΠΟΧΗ).

ΟΛΑ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ: «Χρειαζόμαστε αυτοδύναμη πλειοψηφία, μια μεγάλη νίκη. Αμέσως μετά πρέπει να συγκροτήσουμε μια ευρύτατη πλειοψηφία δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων και κοινωνικών, η οποία θα μπορεί να είναι η στρατιά που μπορεί να υλοποιήσει ουσιαστικές αλλαγές στο προσεχές μέλλον» (ο Θ. Πάγκαλος στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ