Τρίτη 4 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Η δικαιοσύνη εφαρμόζει άδικους αντιλαϊκούς νόμους

Στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου η Αλ. Παπαρήγα ρωτήθηκε για το αν εκτιμά ότι υπάρχουν παρεμβάσεις της δικαιοσύνης στην προεκλογική και εκλογική διαδικασία, με αφορμή την απόφαση του Αρείου Πάγου που αφορά στη Φ. Γεννηματά και το ΔΗΚΚΙ. Η απάντησή της ήταν η εξής:

«Κατ' αρχήν να μιλήσω γενικά για τη δικαιοσύνη και θα μιλήσω και για τα πολύ συγκεκριμένα. Η δικαιοσύνη και οι λειτουργοί της έτσι κι αλλιώς εφαρμόζουν τους άδικους, νομιμοποιημένους βέβαια νόμους τους συστήματος.

Μάλιστα εμείς πολλές φορές όταν έρχονται οι συνδικαλιστικοί φορείς της δικαιοσύνης και μας λένε: "εμείς εφαρμόζουμε τους νόμους και επαγρυπνούμε για την εφαρμογή τους", εμείς τους λέμε, κοιτάξτε να δείτε, επαγρυπνείτε να εφαρμόζονται αντεργατικοί και αντιλαϊκοί νόμοι στη μεγάλη πλειοψηφία...

Το να λες, σέβομαι τους νόμους και μάλιστα άμα είσαι και συνδικαλιστικό όργανο, σημαίνει ότι σέβομαι τους "τρομονόμους", σέβομαι τα πάντα, την ιμπεριαλιστική λογική στις ασύμμετρες απειλές, απαγορεύω απεργίες, επιστρατεύω τους ναυτεργάτες... Με το νόμο γίνονται όλα αυτά.

Βεβαίως υπάρχουν και δικαστικοί λειτουργοί που αντιστέκονται. Αν, παραδείγματος χάρη, τα "αγροτοδικεία" που έγιναν επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και επεκτάθηκαν και από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας οδηγούσαν ας πούμε σ' αυτό που λέμε, "εφαρμόζω το νόμο", τώρα κάπου 10.000 αγρότες ακόμα θα ήταν στη φυλακή και το ίδιο ισχύει και για συνδικαλιστές.

Βεβαίως χρησιμοποιείται η δικαιοσύνη. Αυτό δεν είναι κάνα καινούριο, τώρα το ανακαλύψαμε; Να πάρουμε τα ιδιώνυμα του Βενιζέλου που ήταν για τους κτηνοτρόφους και στην ουσία ήταν κατά του ΚΚΕ; Τώρα ανακαλύψαμε ότι οι νόμοι στρέφονται κατά του λαού στην πλειοψηφία τους;

Για το συγκεκριμένο θέμα. Οσον αφορά το πρώτο θέμα της κ. Γεννηματά εμείς ρωτήσαμε νομικούς που διαθέτει το Κόμμα, μελετήσαμε και τις απόψεις ανθρώπων έξω από το Κόμμα, συνταγματολόγων κλπ. που βλέπουν τα πράγματα αντικειμενικά και μας είπαν ότι ο νόμος είναι ξεκάθαρος.

Και βάζω το ερώτημα. Δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ, που έχει και πάρα πολλούς καθηγητές και συνταγματολόγους και μεγάλη εμπειρία, κόμμα εξουσίας είναι, αυτό να μην ήξερε, ότι η κ. Γεννηματά δεν μπορούσε να είναι υποψήφια... Αν ήθελε να κάνει ντόρο τον έκανε, αλλά νομίζω να μην ασχοληθεί κανείς με αυτό το θέμα.

Δεύτερον, όσον αφορά το ΔΗΚΚΙ. Εμείς συμπαρασταθήκαμε όλα τα χρόνια στο ΔΗΚΚΙ. Θεωρούμε ότι είναι δικαίωμά του να διεκδικεί, να είναι πολιτικό κόμμα και δεν αλλάζει η θέση μας αυτή και σήμερα που τα στελέχη του συμμετέχουν σε κάποιον άλλο συνδυασμό θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα αντιμετωπίσουν και αυτό το ζήτημα. Εχει δίκιο που ζητάει να αναγνωριστεί ως κόμμα και δε συμφωνούμε με αυτή την απόφαση του Αρείου Πάγου. Δεν έχουμε κανένα λόγο να αλλάξουμε θέση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ