Τρίτη 4 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι θέσεις των κομμάτων για ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ-ΥΓΕΙΑ-ΠΡΟΝΟΙΑ είναι κριτήριο ψήφου

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο τις θέσεις του Κόμματος για την Κοινωνική Ασφάλιση, για τους εργατοϋπάλληλους, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες και τους αγρότες

Το ζήτημα της κοινωνικής ασφάλισης - συντάξεις, Υγεία, Πρόνοια - αντανακλά το συνολικό πρόβλημα της χώρας και πρέπει να αποτελέσει βασικό κριτήριο ψήφου, υπογράμμισε εισηγητικά η Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο. Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ προειδοποίησε τους εργαζόμενους ότι είτε η ΝΔ είτε το ΠΑΣΟΚ έρθει στην κυβέρνηση θα προωθήσουν αντιδραστικές αλλαγές, παρά το γεγονός ότι προσπαθούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαού προεκλογικά.

Από τα πρώτα μέτρα που θα θέσουν είναι τα σχέδιά τους για το Ασφαλιστικό. Θα επιδιώξουν να αυξήσουν τα όρια ηλικίας - αφού αναγνωρίζουν «ως δικαίωμα» τη συνέχιση της εργασίας και μετά τα 65 - στα 67 και στα 71 χρόνια. Αντίθετα, σημείωσε, εμείς θεωρούμε ως δικαίωμα, το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης να μειωθεί στα 60 χρόνια για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες.

Στο ίδιο πνεύμα η Αλ. Παπαρήγα παρουσίασε τις θέσεις του ΚΚΕ για την Κοινωνική Ασφάλιση, για τους εργατοϋπάλληλους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες, προβάλλοντας το στοιχείο της ισοτιμίας για όλους και την αποφασιστική βελτίωση όλων των δεικτών ως το «ελάχιστο» που πρέπει να διεκδικήσουν οι εργαζόμενοι.


ΣΕΛ.  7  -  9

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ