Τρίτη 4 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περί ... τιμών

Παπαγεωργίου Βασίλης

Η Ντίνα Τριλίκη, όπως μας πληροφορεί η ίδια, είναι «επιλαχούσα βουλευτής ΝΔ Περιφέρειας Αττικής 2004, υποψήφια βουλευτής 2007». Δε γνωρίζουμε άλλες ιδιότητες της εν λόγω κυρίας, όμως εκείνο που μας έκανε εντύπωση είναι το προεκλογικό της φυλλάδιο.

Είναι ένα 12σέλιδο τετραδιάκι, με το σύνθημα «επιλέγουμε τις τιμές, αποφασίζουμε τις αγορές». Στην αρχή, έχει μια φωτογραφία της και μια επιστολή της προς τους ψηφοφόρους της και όλες οι επόμενες 9 σελίδες, είναι κατάλογοι με προϊόντα και τιμές, ειδικό για όσους έχουν την πρόθεση να κάνουν έρευνες τιμών στην αγορά. Η υποψήφια, λοιπόν, προτείνει διάφορα είδη, ακολουθούν τρεις στήλες για την πρώτη, τη δεύτερη και την τρίτη τιμή και ακολουθεί μια τέταρτη, όπου ο ενδιαφερόμενος θα προκρίνει από ποιο κατάστημα θα πρέπει να κάνουμε τις αγορές του.

Είναι ολοφάνερο ότι η «επιλαχούσα του 2004» έχει εμπεδώσει το μάθημά της πολύ καλά. Αντί να ενώσει τη φωνή της με το αίτημα κάθε υγιούς ανθρώπου για έλεγχο στις τιμές, αναμασά τα παραμύθια για την έρευνα που υποτίθεται πρέπει να κάνει ο καθένας μας, για να ανακαλύψουμε «ποιος», «πού», «πόσο» και «πότε» μπορεί να πουλά κάποια είδη φτηνότερα από την υπόλοιπη αγορά. Λες και ο εργαζόμενος δεν έχει άλλη δουλιά, από το να σπαταλά τις ώρες του σε παρανοϊκές αναζητήσεις, για να κάνει το χατίρι της υποψήφιας της ΝΔ και των ομοίων της από το ΠΑΣΟΚ.

Το κακό είναι ότι η κ. Τριλίκη προτείνει σε όσους προτίθενται να την ψηφίσουν έρευνα αγοράς κύρια για φρούτα και λαχανικά. Στο φυλλάδιο, έρευνα τιμών για ...φούμο δεν προτείνεται. Δεν πειράζει, εκεί οι διαφορές τιμών είναι μικρές...


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ